Απαγόρεψε τις λοταρίες του εξωτερικού η Νιγηρία

Η αρμόδια Αρχή τυχερών παιχνιδιών της Νιγηρίας αποφάσισε να βάλει τέλος στη διεξαγωγή, προώθηση και συμμετοχή σε λοταρίες του εξωτερικού, μετά από αρκετές καταγγελίες που δέχθηκε για την αναξιοπιστία τέτοιων τυχερών παιχνιδιών. Πλέον, οποιαδήποτε λοταρία που δεν πραγματοποιείται από εταιρεία που εδρεύει στη Νιγηρία και δεν πραγματοποιεί τις κληρώσεις σε εγκαταστάσεις εντός της χώρας απαγορεύεται από το νόμο.

Μέχρι πρόσφατα, οι παίχτες από τη Νιγηρία μπορούσαν να αποκτούν με διαφορετικούς τρόπους λαχνούς από λοταρίες που διεξάγονταν στο εξωτερικό. Ωστόσο, πολλοί παίχτες διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι πολλές φορές δεν τους αποδίδονταν τα κέρδη ή ακόμα και ότι οι κληρώσεις δεν ολοκληρώνονταν ποτέ.

 

Η απόφαση των αρμοδίων για απαγόρευση λοταριών του εξωτερικού

Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος τύπος τυχερών παιχνιδιών δεν είχε πια καμία αξιοπιστία, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να απαγορεύσουν με νόμο τη διεξαγωγή, την προώθηση και την πώληση λαχνών για λοταρίες του εξωτερικού. Έτσι, όσες εταιρείες δραστηριοποιούνταν στον συγκεκριμένο τομέα χάνουν πια το δικαίωμα δραστηριοποίησής τους στη Νιγηρία.

Οι αρμόδιοι δικαιολόγησαν την απόφασή τους, προφασιζόμενοι πέντε διαφορετικούς λόγους: πρώτον, οι κληρώσεις δεν διεξάγονταν στη Νιγηρία, δεύτερον, το πρόγραμμα των κληρώσεων ήταν μη σταθερό και αναξιόπιστο, τρίτον, οι κληρώσεις δεν διεξάγονταν με διαφανή και αξιόπιστο τρόπο, τέταρτον, το κοινό δε μπορούσε να παρακολουθήσει ζωντανά τις κληρώσεις και πέμπτον, τα παιχνίδια δεν είναι αδειοδοτημένα από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι προειδοποίησαν και τις νιγηριανές εταιρείες που έχουν την απαραίτητη άδεια για τη διεξαγωγή λοταριών να διεξάγουν τις κληρώσεις σε εγκαταστάσεις που τους ανήκουν και να επιτρέπουν στο κοινό να τις παρακολουθεί ζωντανά, ειδάλλως, θα τους αφαιρεθεί η άδεια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.