Νέες αντιδράσεις για την εξαγορά της στοιχηματικής εταιρείας William Hill

Η στοιχηματική εταιρεία William Hill συμφώνησε πρόσφατα την εξαγορά της από την αμερικανική εταιρεία Caesars Entertainment και οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς απομένουν μόνο κάποια τυπικά θέματα εγκρίσεων, από τα αρμόδια δικαστήρια και τους μετόχους των δύο πλευρών (η πλειοψηφία των μετόχων της William Hill τάχθηκε υπέρ της εξαγοράς). Ωστόσο, οι αντιδράσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν μερικές ημέρες αυξάνονται.

Πριν μερικές ημέρες, άλλωστε, το ιδιωτικό hedge fund HBK Capital Management, το οποίο διατηρεί το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της William Hill, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της εξαγοράς. Στο πλευρό του HBK έρχεται τώρα και το GWM Asset Management, το οποίο κατέχει το 1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

 

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της William Hill

Τα δύο hedge funds κατέχουν μικρό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της William Hill, ωστόσο, οι αντιδράσεις και οι προσφυγές τους μπορούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις στη διαδικασία εξαγοράς της από την Caesars. Το GWM, που ηγείται αυτή τη στιγμή των αντιδράσεων, δηλώνει ότι το ΔΣ της William Hill απέκρυψε σημαντικές πληροφορίες από τους μετόχους, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την ψήφο τους, σχετικά με την εξαγορά.

Το GWM αναφέρεται σε μια παράμετρο της συμφωνίας συνεργασίας που έχουν υπογράψει εδώ και κάποια χρόνια η Caesars και η William Hill. Η συμφωνία, που επιτρέπει στην William Hill να δραστηριοποιείται νόμιμα στις ΗΠΑ, αναφέρει (σύμφωνα πάντα με την GWM) ότι σε περίπτωση που η στοιχηματική εταιρεία εξαγοράζονταν από μια ανταγωνίστρια εταιρεία, η μεταξύ τους συνεργασία θα έληγε. Με άλλα λόγια, αν η William Hill δεν εξαγοραζόταν από την Caesars, αλλά από κάποια άλλη εταιρεία, η Caesars θα είχε το δικαίωμα να αποχωρήσει από τη συνεργασία που έχει ανοίξει τις πύλες της αμερικανικής αγοράς στην στοιχηματική εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι του GWM υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ρήτρα δεν έγινε γνωστή στους μετόχους, όταν κλήθηκαν να αποφασίσουν για την εξαγορά της William Hill από την Caesars, και πως θα μπορούσε να φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία. Για αυτό το λόγο, απειλούν ότιθ θα προσφύγουν κατά της συμφωνίας, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.