Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά του Stoiximan από τον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες την εξαγορά της μητρικής εταιρίας του Stoiximan, GML Interactive Limited, και το μόνο που απέμενε για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία ήταν η έγκριση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεδρίασε πρόσφατα για το θέμα και αποφάσισε ότι η εξαγορά της στοιχηματικής εταιρίας από τον ΟΠΑΠ δε δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τον ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά στοιχήματος.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για τη συνεργασία των δύο εταιριών στην ελληνική αγορά στοιχήματος και ενισχύει την παρουσία του ΟΠΑΠ στην αγορά του online στοιχήματος στην Ελλάδα. Άλλωστε, ο ΟΠΑΠ έχασε πρόσφατα το δικαίωμα δραστηριοποίησης στο διαδίκτυο, αφού το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι δε δικαιούται μια από τις προσωρινές άδειες. Αυτό, βέβαια, αναμένεται να αλλάξει, όταν ο ΟΠΑΠ αιτηθεί για μια από τις νέες άδειες στοιχήματος, όταν τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος για το online στοίχημα.

 

Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σχετικά με την εξαγορά του Stoiximan από τον ΟΠΑΠ αναφέρει: “Στη συνεδρίαση της ολομέλειάς της στις 31 Οκτωβρίου 2019, ομόφωνα, αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει, που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί των ελληνικών και κυπριακών δραστηριοτήτων διαδικτυακών παιγνίων της εταιρίας με την επωνυμία GML Interactive Limited, από την εταιρία με την επωνυμία ‘Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Ανώνυμη Εταιρία’ και τις εταιρίες με την επωνυμία ‘Deep Investments Ltd’ και ‘Padian Ltd’. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε, κατ’ άρθρο 8 του Ν. 3959/2011, ότι από την ως άνω γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά”.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Stoiximan και όλα τα στοιχηματικές προσφορές της Stoiximan ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη