Νέα έγκριση για τη συγχώνευση της Flutter Entertainment με την Stars Group

Τα σχέδια της συγχώνευσης της Flutter Entertainment (ιδιοκτήτριας των Paddy Power και BetFair ματεξύ άλλων) και της Stars Group (ιδιοκτήτριας του PokerStars μεταξύ άλλων) έλαβαν μία ακόμη έγκριση, αυτή τη φορά από τους μετόχους της δεύτερης. Θυμίζουμε ότι η συγχώνευση έχει ήδη εγκριθεί από τους μετόχους της Flutter Entertainment, αλλά και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μόλις η συγχώνευση των δύο εταιρειών ολοκληρωθεί, θα δημιουργηθεί ένας νέος κολοσσός του στοιχήματος, με παρουσία σε πολλές μεγάλες αγορές του κόσμου και εκτιμώμενα ετήσια έσοδα της τάξης των 4,3 δις ευρώ.

 

Η έγκριση των μετόχων της Stars Group

Η διαδικασία ψηφοφορίας των μετόχων της Stars Group πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες και η συγχώνευση εγκρίθηκε με ποσοστό 99%. Αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε μια ακόμη τυπική διαδικασία και πως οι δύο εταιρείες μπορούν να ξεκινήσουν τη συγχώνευσή τους σταδιακά.

Το σχέδιο για τη συγχώνευση έχει ως εξής: οι μέτοχοι της Flutter θα εξασφαλίσουν το 55% του μετοχικού πακέτου της νέας εταιρείας, με τους μετόχους της Stars να εξασφαλίζουν το υπόλοιπο 45%. Οι δύο πλευρές δεν έχουν ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσει η συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά δεδομένου ότι έχουν λάβει τις κυριότερες απαιτούμενες εγκρίσεις, υπολογίζουν ότι η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν.

Πριν μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια σίγουρη συγχώνευση, όμως, οι δύο εταιρείες θα πρέπει να λάβουν και επιπλέον εγκρίσεις, με τη σημαντικότερη αυτών να είναι εκείνη που απαιτείται για τη νόμιμη λειτουργία της νέας εταιρείας στις ΗΠΑ. Αναλυτικότερα, θα πρέπει να αποφασιστεί από τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές ότι η συγχώνευση δε θα προκαλέσει αθέμιτες συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά των ΗΠΑ, που πρόσφατα νομιμοποίησε το στοίχημα. Η συγκεκριμένη αγορά, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τις δύο εταιρείες, που δραστηριοποιούνται εκεί νόμιμα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.