Αναποτελεσματική η καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος στην Πολωνία

Η αγορά νόμιμου στοιχήματος ακολουθεί ανοδική πορεία στην Πολωνία, αλλά δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τα έσοδα που εξασφαλίζει η αγορά παράνομου στοιχήματος. Δύο περίπου χρόνια μετά τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη χώρα, οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν ότι το παράνομο στοίχημα διατηρεί το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς και πως οι μέθοδοι καταπολέμησής του είναι ανεπαρκείς.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιες Αρχές καλούν το υπουργείο Οικονομικών της χώρας (που έχει την ευθύνη ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών) να ενισχύσει τους ελέγχους του, αλλά και να ακολουθήσει πιο αποτελεσματικές μεθόδους.

 

Η εικόνα της αγοράς στοιχήματος στην Πολωνία

Στην Πολωνία, το online στοίχημα νομιμοποιήθηκε το 2017, με νέο νόμο, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία σε 14 εταιρείες να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια και να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα. Μερικούς μήνες μετά, οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν να συντάξουν μια μαύρη λίστα, στις οποίες περιλαμβάνονται όσες εταιρείες στοιχήματος εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, όμως, η μαύρη λίστα (η οποία σήμερα περιλαμβάνει 7.140 ιστοσελίδες) δεν αποδεικνύεται αποτελεσματική, αφού πολλοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου και εταιρείες ηλεκτρονικών συναλλαγών δεν έχουν προχωρήσει στα απαραίτητα μπλοκαρίσματα.

 

Τα έσοδα του νόμιμου και του παράνομου στοιχήματος

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, τα συνολικά έσοδα της αγοράς στοιχήματος (νόμιμου και παράνομου) στην Πολωνία άγγιξαν τα 1,63 δις ευρώ μέσα στο 2018. Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση, σε σχέση με το 2015 (που το νόμιμο στοίχημα δεν ήταν νόμιμο). Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε διάστημα τριών ετών (2015-2018), ο τζίρος αυξήθηκε κατά 600%!

Ωστόσο, μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ανάπτυξη της πολωνικής αγοράς στοιχήματος φέρει και το παράνομο στοίχημα. Αν και το νόμιμο κατάφερε να του στερήσει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς, το παράνομο στοίχημα εξακολουθεί να παρουσιάζει αύξηση, αν και σε μικρότερο εύρος. Αναλυτικότερα, το παράνομο στοίχημα ευθύνεται για το 51% των συνολικών εσόδων.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της πολωνικής αγοράς για το 2017

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.