Ρεκόρ συμμετοχής στις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών πετυχε η Δανία

Η Spillemyndigheden, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Δανίας, ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή των παιχτών σε νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκε κατά το 2020 και έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ. Το ποσοστό, στο οποίο αναφέρεται η Spillemyndigheden, αφορά στο μερίδιο της αγοράς που εξασφάλισαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες, σε αντίθεση με εκείνες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια.

Οι αρμόδιοι παρουσίασαν την αύξηση ως επιτυχία και αυτή ακριβώς είναι η εικόνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συμμετοχή των Δανών παιχτών σε αποκλειστικά νόμιμες ιστοσελίδες άγγιξε το 90%, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

 

Τα στοιχεία της Spillemyndigheden για τη δανική αγορά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Spillemyndigheden, οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών αύξησαν το μερίδιό τους στην αγορά της χώρας, καθώς εξασφάλισαν το 90% της συμμετοχής (και του τζίρου) των παιχτών. Το ποσοστό αυτό αποτελεί ρεκόρ, καθώς έχει ξεπεράσει το προηγούμενο: εκείνο του 88% του 2019. Παράλληλα, είναι πολύ μεγαλύτερο από το 69% του 2012, όταν απελευθερώθηκε η αγορά online τυχερών παιχνιδιών στη Δανία. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν, τέλος, ότι οι μόνες χώρες της Ευρώπης που έχουν υψηλότερο ποσοστό είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Τσεχία και η Ισπανία.

Η έκθεση της Spillemyndigheden παρουσιάζει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Για παράδειγμα, στη χώρα λειτούργησαν συνολικά 771 αδειοδοτημένες επιχειρήσεις κατά το 2020, στον επίγειο και στον online τομέα. Ο δεύτερος ήταν εκείνος που εξασφάλισε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, με ποσοστό 59% (το 2019, δεν ξεπερνούσε το 54%), ενώ τα περισσότερα παιχνίδια του online τομέα διεξήχθησαν μέσω κινητού (σε ποσοστό 64%). Τέλος, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Δανία είναι η έβδομη χώρα της Ευρώπης με τα μεγαλύτερα κατά κεφαλή έξοδα στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.