Τη δημιουργία πλατφόρμας εθελοντικού αποκλεισμού εξετάζει η Κύπρος

Η Κύπρος εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια ψηφιακή πλατφόρμα εθελοντικού αποκλεισμού για τους παίχτες του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, ώστε να ζυγιστούν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, καθώς και να επιβεβαιωθεί η ανάγκη για μια τέτοια πρωτοβουλία.

Το συντονισμό της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης έχει αναλάβει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, η οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους να συνεισφέρουν με τις απόψεις και τις προτάσεις τους, σχετικά με τη λειτουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

 

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια για τη δημιουργία πλατφόρμας;

Τα σχέδια της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο επίπεδο, αφού οι υπεύθυνοι εξετάζουν ακόμη την ανάγκη δημιουργίας της. Αν και δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για τη λειτουργία της πλατφόρμας εθελοντικού αποκλεισμού που εξετάζει η Κύπρος, γνωρίζουμε πώς λειτουργούν αντίστοιχες σε άλλες χώρες.

Αν η πλατφόρμα δημιουργηθεί, οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο θα μπορούν να συνδέονται και να ζητούν τον αποκλεισμό τους από οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι. Για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, τα οποία θα αποθηκεύονται σε έναν ασφαλή server.

Τα στοιχεία αυτά θα είναι έπειτα διαθέσιμα σε όλες τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κύπρο. Και όλες οι εταιρείες θα έχουν την υποχρέωση να συμβουλεύονται τη βάση δεδομένων και να μην επιτρέπουν σε όσους βρίσκονται σε αυτή να ανοίγουν λογαριασμό ή να συμμετέχουν στα τυχερά παιχνίδια που διεξάγουν.

Επιπλέον, εφόσον η πλατφόρμα δημιουργηθεί, όλες οι εταιρείες στοιχήματος στον επίγειο και στον online τομέα θα είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού. Παράλληλα, θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν πληροφορίες για την πρωτοβουλία, καθώς και όλα τα απαραίτητα links προς την πλατφόρμα και τις υπηρεσίες που τη συνοδεύουν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.