Διπλασιάζει τη φορολογία του επίγειου στοιχήματος η Ιρλανδία

Οι αρμόδιες Αρχές της Ιρλανδίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τον φόρο που καλούνται να πληρώνουν τα πρακτορεία επίγειου στοιχήματος, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις και ανοίγοντας το δρόμο για ακόμη περισσότερα κλειστά πρακτορεία στη χώρα. Ο συγκεκριμένος φόρος δεν σχετίζεται με τον συνολικό φόρο που πληρώνει κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται νόμιμα στο επίγειο ή online στοίχημα, αλλά αφορά αποκλειστικά στους τζίρους των πρακτορείων επίγειου στοιχήματος.

Όπως είναι φυσικό, οι εκπρόσωποι των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται και στον επίγειο τομέα (όπως η ιρλανδική Paddy Power) έχουν σπεύσει να εκφράσουν τις φοβίες τους για τις δυσκολίες που θα φέρει ο διπλάσιος φόρος και για το γεγονός ότι θα προκαλέσει το κλείσιμο δεκάδων πρακτορείων.

 

Διπλάσιος φόρος επί του τζίρου στοιχηματισμού

Αυτή τη στιγμή, ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν τα πρακτορεία επίγειου στοιχηματισμού ανέρχεται στο 1% επί του τζίρου κάθε καταστήματος, σύμφωνα με το νόμο του 2015. Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον φόρο στο 2%, με σκοπό να εξασφαλίσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων και στην καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο.

 

Απειλείται το 35% των πρακτορείων επίγειου στοιχήματος

Οι αντιδράσεις για την αύξηση της φορολογίας έχουν φουντώσει από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το νέο μέτρο. Η IBA (Irish Bookmakers Association), μάλιστα, προβλέπει ότι θα απειληθεί με κλείσιμο το 35% των 850 πρακτορείων στοιχημάτων που λειτουργεί σήμερα στην Ιρλανδία, βάζοντας σε ρίσκο περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την IBA, άλλωστε, το 1% που πληρώνουν σήμερα τα πρακτορεία είναι το μέγιστο ποσοστό που τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν κάποια κέρδη. Και, αν αυτό το ποσοστό διπλασιαστεί, πολλά πρακτορεία θα πάψουν να είναι στο ελάχιστο κερδοφόρα.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλα τα στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη