ΗΠΑ: Νέος κώδικας υπεύθυνης διαφημιστικής προβολής από την AGA

Η AGA, το συλλογικό εμπορικό όργανο των εταιρειών που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ένα νέο κώδικα, που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την υπεύθυνη διαφημιστική προβολή του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών. Ο νέος κώδικας περιέχει μια σειρά από δεσμευτικές προτάσεις, οι οποίες όμως δε δεσμεύουν όλες τις νόμιμες εταιρείες στις ΗΠΑ, αλλά μόνο όσες αποτελούν μέλη της.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος κώδικας είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού τα μέλη της AGA είναι υποχρεωμένα να τον εφαρμόσουν, ενώ και όσες εταιρείες δεν αποτελούν μέλη της είναι ευπρόσδεκτες να τον υιοθετήσουν.

 

Ο νέος κώδικας υπεύθυνης διαφημιστικής προβολής

Η βασική αρχή του νέου κώδικα της AGA είναι ότι η διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών εταιρειών δεν πρέπει να προκρίνουν τον ανεύθυνο στοιχηματισμό. Επίσης, καθιστά υποχρεωτική την περίληψη μηνυμάτων υπεύθυνου στοιχηματισμού και την ενημέρωση για φορείς που μπορούν να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού. Τέλος, καμία διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών δε θα πρέπει να υπονοεί ότι είναι δυνατή η κοινωνική, οικονομική ή προσωπική επιτυχία μέσω των πονταρισμάτων και των πιθανών κερδών.

Ο ίδιος κώδικας περιλαμβάνει και μια σειρά περιορισμών, οι οποίοι έχουν σκοπό την προστασία των ανηλίκων. Οι περιορισμοί αυτοί αναφέρουν ότι δεν επιτρέπεται η προβολή στις διαφημίσεις καλλιτεχνών που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε ανήλικους ή σε μέσα που έχουν κατά κύριο λόγο παιδικό κοινό. Τέλος, δεν επιτρέπεται η προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων ή λογοτύπων σε ρούχα, παιχνίδια ή αθλητικό εξοπλισμό που απευθύνεται σε ανηλίκους. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απαγόρευση διαφημιστικών μηνυμάτων σε πανεπιστήμια και κολέγια, δεδομένου ότι πριν μερικές ημέρες η κολεγιακή ομάδα των Colorado Buffaloes ήταν η πρώτη που απέκτησε στοιχηματικό χορηγό, στο πρόσωπο της Pointsbet. Η Pointsbet, όμως, δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τον κώδικα της AGA, αφού δεν αποτελεί μέλος της.

Η AGA, τέλος, προχώρησε και στη σύσταση μιας νέα επιτροπής, η οποία θα εξετάζει το αν ο κώδικας εφαρμόζεται από τα μέλη της και το ποιες διατάξεις του τυχόν παραβιάζονται από τις διαφημίσεις στοιχηματικών υπηρεσιών και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.