Μεγάλη η αύξηση των εσόδων της στοιχηματικής αγοράς της Πολωνίας

Η νομική ένωση Graj Legalnie προχώρησε στον υπολογισμό και στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στην Πολωνία και η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά είναι αυτής ανάπτυξης και της αυξημένης δημοτικότητας. Τα έσοδα των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Πολωνία, άλλωστε, σημείωσαν αύξηση κατά 28,8% μέσα στο 2019.

Παράλληλα, όμως, η Graj Legalnie ανακοίνωσε και κάποια άσχημα νέα. Μαζί με τη νόμιμη αγορά τυχερών παιχνιδιών της Πολωνίας αναπτύχθηκε και η παράνομη, η οποία εξακολουθεί να συγκεντρώνει περισσότερα έσοδα.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της πολωνικής αγοράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Graj Legalnie, τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Πολωνίας άγγιξαν τα 1,58 δις ευρώ μέσα στο 2019, σημειώνοντας αύξηση 28,8% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2018. Η συγκεκριμένη αύξηση ευνόησε τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος, αλλά και το πολωνικό Δημόσιο, το οποίο εξασφάλισε έσοδα 189 εκατομμυρίων ευρώ από τους φόρους.

Όσο για τις κορυφαίες στοιχηματικές εταιρείες της Πολωνίας, αυτές είναι οι STS (με μερίδιο 45,5% της αγοράς), Fortuna (με μερίδιο 31,1% της αγοράς) και ForBet (με μερίδιο 6,1% της αγοράς).

 

Παράλληλη η αύξηση της αγοράς παράνομων παιχνιδιών

Η Graj Legalnie, όμως, δεν είχε μόνο καλά νέα για την πολωνική αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι παράλληλα αυξήθηκε και η αγορά παράνομου στοιχήματος, η οποία καταλαμβάνει το 60% της συνολικής αγοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν το πολωνικό Δημόσιο εξασφάλιζε φόρους και από τις εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται παράνομα, θα κέρδιζε επιπλέον 260 εκατομμύρια ευρώ!

Για αυτό το λόγο, οι νομικοί προτείνουν για μια ακόμη φορά τη δημιουργία ενός αρμόδιου φορέα, που θα επικεντρώνεται στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος. Σήμερα, αν και δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος φορέας, οι υπεύθυνοι έχουν δημιουργήσει μια μαύρη λίστα, με χιλιάδες παράνομες ιστοσελίδες. Η λίστα, όμως, ανανεώνεται σπάνια, ενώ οι αρμόδιοι δε μπορούν να αναγκάσουν τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να μπλοκάρουν τις παράνομες ιστοσελίδες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.