Τέλος στη συμμετοχή ανήλικων στις εθνικές λοταρίες βάζει η Σκωτία

Η Σκωτία αποφάσισε να αυξήσει το κατώτατο όριο ηλικίας όσων μπορούν να συμμετέχουν στις εθνικές λοταρίες (στην κλήρωση EuroMillions και στους λαχνούς τύπου ξυστό), βάζοντας έτσι τέλος στη συμμετοχή ανήλικων σε αυτού του είδους τα τυχερά παιχνίδια. Πλέον, για να μπορέσει κανείς να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι θα πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Η Σκωτία απαγόρευε ούτως ή άλλως τη συμμετοχή ανήλικων στα τυχερά παιχνίδια, αλλά οι εθνικές λοταρίες αποτελούσαν εξαίρεση. Σε αυτές μπορούσαν να συμμετάσχουν και παίχτες 16 και 17 ετών. Το 2013, μάλιστα, ένας 17χρονος έγινε ο μικρότερος νικητής του EuroMillions, κερδίζοντας 1 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης, πολλοί ανήλικοι λαμβάνουν ως δώρο στα 16α γενέθλιά τους τον πρώτο τους λαχνό τυχερού παιχνιδιού.

 

Νέο κατώτατο όριο συμμετοχής στις λοταρίες της Σκωτίας

Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος στη συμμετοχή των ανηλίκων σε αυτού του είδους τα τυχερά παιχνίδια και ο νέος νόμος έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από τις 22 Απριλίου. Πλέον, κάθε παίχτης που θέλει να συμμετάσχει σε κάποια λοταρία ή να αγοράσει ένα ξυστό θα πρέπει να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Ο λόγος που η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει το κατώτατο όριο ηλικίας είναι κάποια νέα στοιχεία, τα οποία δείχνουν αύξηση των ανήλικων που αντιμετωπίζουν εθισμό στον τζόγο. Τα στοιχεία αυτά κάνουν για 55.000 ανήλικους, οι οποίοι γνώρισαν τα τυχερά παιχνίδια μέσω του EuroMillions και του ξυστό και πλέον αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού.

Τα νέα όρια ηλικίας, τέλος, θα είναι κοινά και για όσους επισκέπτονται ένα πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και για όσους διατηρούν online λογαριασμούς. Οι υφιστάμενοι λογαριασμοί των ανήλικων, μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει να κλείνουν από τη διοργανώτρια εταιρεία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.