Εθνικό σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού λάνσαρε η Ουκρανία

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ουκρανίας, η KRAIL, λάνσαρε το εθνικό σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού της χώρας, το οποίο θα αποκλείει από τα τυχερά παιχνίδια όσους παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Το λανσάρισμα του νέου συστήματος αποτελεί μέρος της δημιουργίας του νέου νομικού πλαισίου λειτουργίας της ουκρανικής αγοράς, το οποίο χτίζεται σταδιακά.

Εξάλλου, ενώ έχουν γίνει τεράστια βήματα, όπως η δημιουργία της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, η αδειοδότηση των εταιρειών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών και η δημιουργία του συστήματος εθελοντικού αποκλεισμού, υπάρχουν ακόμα σημαντικά κενά στο νομικό πλαίσιο της αγοράς, όπως η φορολόγηση των νόμιμων εταιρειών.

 

Το νέο σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού της Ουκρανίας

Το νέο σύστημα έχει σκοπό να προστατεύει όσους παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, αποκλείοντάς τους από κάθε τυχερό παιχνίδι, με δική τους πρωτοβουλία. Οι παίχτες που θα συμμετάσχουν σε αυτό θα κληθούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, τα οποία θα μεταφερθούν σε μια βάση δεδομένων. Πρόσβαση σε αυτή τη βάση θα έχουν όλες οι επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι κάθε πελάτης τους δεν έχει εγγραφεί στο σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού.

Κάθε παίχτης που αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο θα μπορεί να ζητήσει τον αποκλεισμό του για διάστημα από έξι μήνες έως τρία χρόνια. Παράλληλα, αποκλεισμό ενός παίχτη θα μπορεί να ζητήσει και η οικογένειά του, αρκεί να καταθέσει ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία. Τέλος, ακόμα και το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλλει αποκλεισμό έως και έξι μηνών σε όσους διαπράττουν εγκλήματα που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής στο νέο σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού της Ουκρανίας, τέλος, έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί και η βάση δεδομένων που τη συνοδεύει θα πρέπει να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά από όλες τις επιχειρήσεις που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.