Συγχώνευση-μαμούθ εξετάζει η εταιρεία στοιχημάτων Paddy Power BetFair

Η Paddy Power BetFair, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στοιχημάτων παγκοσμίως, χάρη και στη συγχώνευση των Paddy Power και BetFair πριν μερικά χρόνια, ετοιμάζεται να μεγαλώσει ακόμη παραπάνω, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να συγχωνευθεί με έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, η Paddy Power BetFair πραγματοποίησε συζητήσεις για το ενδεχόμενο να συγχωνευθεί με την εταιρεία στοιχήματος Stars Group Inc, ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων της Sky Bet. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, αφού έχει αποκτήσει την Sky Betting & Gaming στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Crownbet και William Hill AUS στην Αυστραλία. Αντίστοιχα, η Paddy Power BetFair έχει εξαγοράσει μεταξύ άλλων και την αμερικανική εταιρεία FanDuel, η οποία της έχει εξασφαλίσει τη νόμιμη λειτουργία στην αγορά των ΗΠΑ.

 

Οι συζητήσεις για τη μεγάλη συγχώνευση

Όπως αναφέρουν οι Sunday Times στο σχετικό δημοσίευμα, η Paddy Power BetFair και η Stars Group πραγματοποίησαν μια σειρά διερευνητικών επαφών στα τέλη του 2018, συζητώντας το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο στοιχηματικών εταιρειών. Το δημοσίευμα δεν αναφέρει την κατάληξη των συζητήσεων, αλλά η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι αυτή τη στιγμή έχουν διακοπεί, τουλάχιστον προσωρινά. Πάντως, ούτε η Paddy Power BetFair ούτε η Stars Group σχολίασαν το δημοσίευμα, προκειμένου να το διαψεύσουν ή να το επιβεβαιώσουν.

Μια συγχώνευση των δύο εταιρειών, πάντως, θα άλλαζε σε τεράστιο βαθμό τις ισορροπίες των αγορών σε διαφορετικές χώρες, όπως η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Η δημιουργία ενός κολοσσού του στοιχήματος, με αξία άνω των 10 δις ευρώ, θα ευνοούσε σε τεράστιο βαθμό τις δύο εταιρείες, οι οποίες θα εξασφάλιζαν μεγαλύτερα κομμάτια σε κάθε αγορά.

Ακόμη κι αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν, πάντως, τα επόμενα βήματά τους δε θα είναι εύκολα. Πρώτα απ’ όλα, μια τόσο μεγάλη συμφωνία θα καθυστερούσε σημαντικά στον τομέα της έγκρισης από τις αρμόδιες Αρχές – και δεδομένου ότι οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται σε πολλές διαφορετικές αγορές, θα πρέπει να συμφωνήσουν οι Αρχές όλων των χωρών, στις οποίες έχουν παρουσία. Επιπλέον, η ένωση των δραστηριοτήτων τους θα απαιτήσει τεράστιες προσπάθειες και ακόμη περισσότερο χρόνο, γεγονός που σημαίνει πως, ακόμη κι αν ανακοινωθεί μια τέτοια συμφωνία, τα ουσιαστικά αποτελέσματά της θα αργήσουν πολύ να φανούν.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.