Νέα ρυθμιστική Αρχή για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ελβετίας

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ελβετίας θα ρυθμίζεται πλέον από μία νέα αρμόδια Αρχή, καθώς η προηγούμενη, με το όνομα Comlot, έδωσε τη θέση της στη νέα Gespa. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ανανέωση της προηγούμενης Αρχής, η οποία αποκτά νέο όνομα και σύνθεση, αλλά διατηρεί όλες τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της Comlot.

H νέα ρυθμιστική Αρχή ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της από την 1η Ιανουαρίου του 2021 και καθήκον της είναι η εποπτεία του συνόλου της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, σε τομείς όπως οι λοταρίες και στοίχημα, σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Η νέα ρυθμιστική Αρχή της Ελβετίας

Η Gespa δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του νέου νόμου της Ελβετίας για τα τυχερά παιχνίδια (Geldspiel Konkordat), ο οποίος μεταφέρει μια σειρά από αρμοδιότητες, όσον αφορά στην εποπτεία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, από τα καντόνια στην κεντρική κυβέρνηση. Ο νέος αυτός νόμος ολοκλήρωσε την τριάδα των αλλαγών στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ελβετίας – είχαν προηγηθεί ο νόμος που έδινε το δικαίωμα στα επίγεια καζίνο να προσφέρουν νόμιμες υπηρεσίες στο διαδίκτυο και ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η Gespa διοικείται από ένα ΔΣ πέντε ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου. Δύο μέλη του ΔΣ προέρχονται από τη γαλλόφωνη Ελβετία, άλλα δύο από τη γερμανόφωνη και ένα από την ιταλόφωνη. Τα βασικά καθήκοντα της νέας αρμόδιας Αρχής, τέλος, είναι δύο. Το πρώτο είναι να φροντίζει ώστε όλοι οι παίχτες να βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, προστατευμένοι από τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο, και το δεύτερο να καταπολεμά τον παράνομο τζόγο σε κάθε μορφή του.

Παράλληλα, στα δευτερεύοντα καθήκοντα της Gespa ανήκει η σύνταξη και ανανέωση της μαύρης λίστας (με τις παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών), η διατήρηση και δημοσίευση στατιστικών της αγοράς και η διευκόλυνση της συνεργασίας ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς του εξωτερικού και του εσωτερικού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.