To νόμιμο στοίχημα είναι η λύση για τη διαφθορά στο ινδικό κρίκετ

Η νομιμοποίηση του στοιχήματος μπορεί να αποτελέσει τον παράγοντα που θα καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη διαφθορά στο ινδικό πρωτάθλημα κρίκετ (IPL), σύμφωνα με τη συνιδιοκτήτρια της ομάδας Kings XI Punjab, Preity Zinta. Η IPL μαστίζεται εδώ και χρόνια από σκάνδαλα διαφθοράς, που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με στημένους αγώνες και στοιχηματικές απάτες εκατομμυρίων. Σύμφωνα με τη Zinta, όμως, ένα αποτελεσματικό ρυθμιστικό πλαίσιο που θα νομιμοποιήσει το στοίχημα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά ως προς την εξυγίανση του πρωταθλήματος.

Η συνιδιοκτήτρια των Kings XI Punjab, βέβαια, δεν είναι η μόνη που ζητά τη νομιμοποίηση του στοιχήματος. Οι νομοθέτες της χώρας έχουν προτείνει πρόσφατα ένα νέο νόμο για το στοίχημα, ο οποίος θα νομιμοποιεί το παιχνίδι, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

 

Τα πλεονεκτήματα της νομιμοποίησης του στοιχήματος

Το πρόβλημα διαφθοράς στις τάξεις της IPL είναι μεγάλο και οι ρίζες του βρίσκονται κατά κύριο λόγο στον παράνομο στοιχηματισμό, ο οποίος με τη σειρά του φέρνει στημένους αγώνες και παράνομες συμπεριφορές. Είναι, άλλωστε, πολλές οι περιπτώσεις που παίχτες και παράγοντες των ομάδων έχουν καταδικαστεί για διαφθορά και έχουν αποκλειστεί δια βίου από το άθλημα.

Κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να αλλάξει, σύμφωνα με τη Zinta, αν η κυβέρνηση νομιμοποιήσει το στοίχημα και προχωρήσει στις κατάλληλες ρυθμίσεις. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις θα μπορούν να αφορούν αποκλειστικά την IPL και τους παίχτες των ομάδων, οι οποίοι θα περνούν και από τυχαία τεστ ανιχνευτή ψεύδους, προκειμένου να παραμένουν “καθαροί”. Παράλληλα, η νομιμοποίηση του στοιχήματος θα αποφέρει σημαντικά κέρδη στις ομάδες της IPL, με αποτέλεσμα να μειωθούν τέτοιου είδους περιστατικά.

Πριν από μερικούς μήνες, πάντως, η σχετική επιτροπή της Ινδίας πρότεινε ένα νόμο που θα νομιμοποιεί το στοίχημα. Ο συγκεκριμένος προέβλεπε τη νομιμοποίηση του στοιχήματος για άτομα άνω των 18 ετών, αποκλειστικά με τη χρήση ταυτότητας, προκειμένου να αποφευχθούν τα περιστατικά ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.