Ποσοστά από τα κέρδη του στοιχήματος ζητούν οι ισπανικές ομάδες ποδοσφαίρου

Οι ομάδες ποδοσφαίρου που αγωνίζονται στις χαμηλότερες κατηγορίες του ισπανικού πρωταθλήματος προχώρησαν σε διαμαρτυρία και ζήτησαν να εισπράττουν ποσοστά από τα κέρδη που εξασφαλίζουν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος στη χώρα, μέσω των αγώνων που συμμετέχουν. Ο συνεταιρισμός με το όνομα ProLiga, που εκπροσωπεί περισσότερες από 250 ομάδες ποδοσφαίρου στην Ισπανία ζήτησε την αύξηση των μικρών ποσοστών που εξασφαλίζουν σήμερα οι ομάδες.

Οι ομάδες που ζητούν ποσοστά από τα κέρδη του στοιχήματος, άλλωστε, υποστηρίζουν ότι τα χρήματα αυτά απαιτούνται, προκειμένου να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους, αλλά και να ανταμείψουν με καλύτερα συμβόλαια όσους ποδοσφαιριστές το αξίζουν.

 

Οι απαιτήσεις των ισπανικών ομάδων

Η ProLiga απευθύνθηκε πρώτα απ’ όλα στον Συνήγορο του Πολίτη της Ισπανίας και τον παρέπεμψε στο νόμο του 2011, σχετικά με το στοίχημα. Εκεί αναφέρεται ότι ένα ποσοστό των κερδών των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών θα πρέπει να καταλήγει στα ταμεία των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οι ομάδες καταγγέλλουν ότι δεν εισπράττουν τα συγκεκριμένα ποσά, ενώ παράλληλα ζητούν να συμπεριληφθούν στον συγκεκριμένο νόμο και οι ομάδες της τρίτης κατηγορίας του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, οι ομάδες έχουν πραγματοποιήσει επαφές και με το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο (CSD) και έχουν ζητήσει τη στήριξή του, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στην Ισπανία, πάντως, δεν έχουν αντιδράσει ακόμη στο ενδεχόμενο να αυξηθούν τα έξοδά τους. Τους τελευταίους μήνες, πάντως, έχουν δει τα έσοδά τους να αυξάνονται, χάρη στη μεγάλη ανάπτυξη της αγοράς online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.