Αυξήθηκαν παγκοσμίως τα πρόστιμα στις στοιχηματικές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Finbold προσφέρει αναλυτικές και πολύτιμες πληροφορίες για την εικόνα των αγορών online στοιχήματος ανά τον κόσμο, καθώς υπολογίζει τα συνολικά πρόστιμα που αναγκάστηκαν να εκδώσουν οι αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές σε ιστοσελίδες που παραβίασαν τους σχετικούς νόμους. Η έρευνα αυτή δείχνει ότι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν πολλά περισσότερα από τα αντίστοιχα περσινά, ενώ ήδη έχουν αξία μεγαλύτερη από το 50% του συνόλου των προστίμων που βεβαιώθηκαν μέσα στο 2020!

Η έρευνα λαμβάνει υπόψη της δεδομένα από όλες τις αγορές νόμιμων online τυχερών παιχνιδιών ανά τον κόσμο και τα συγκρίνει με αντίστοιχα περσινών χρονιών. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το πρώτο τρίμηνο χαρακτηρίζεται από αρκετές παράνομες ενέργειες από πλευράς στοιχηματικών, αλλά και αποτελεσματική εποπτεία από τις αρμόδιες Αρχές.

 

Το σύνολο των προστίμων για το πρώτο τρίμηνο του 2021

Σύμφωνα με την έρευνα, το σύνολο της αξίας των προστίμων που βεβαιώθηκαν ανά τον κόσμο κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ανήλθε στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μεγάλη αύξηση, σε σχέση με τα πρόστιμα του πρώτου τριμήνου του 2020, καθώς τα χρήματα αυτά ισοδυναμούν με το 54,1% του συνόλου των προστίμων που βεβαιώθηκαν ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά!

Τα περισσότερα πρόστιμα φαίνεται να βεβαιώθηκαν κατά τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ τα λιγότερα τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, τον Φεβρουάριο αξίας 17,2 εκατομμυρίων ευρώ και τον Μάρτιο αξίας 8,6 εκατομμυρίων ευρώ. Η ιστοσελίδα που κλήθηκε να πληρώσει τα περισσότερα πρόστιμα σε αυτό το διάστημα ήταν η αγγλική Casumo, ενώ ακολούθησε η σουηδική Snabbare.

Οι λόγοι για αυτά τα πρόστιμα ήταν διαφορετικοί. Κάποιες ιστοσελίδες τιμωρήθηκαν για παραλείψεις στις διαδικασίες καταπολέμησης ξεπλύματος μαύρου χρήματος και στις διαδικασίες ταυτοποίησης των μελών τους, ενώ άλλες για λειτουργία χωρίς άδεια. Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω πρόστιμα δεν αφορούν απαραίτητα υποθέσεις του πρώτου τριμήνου του 2021, αλλά και υποθέσεις του 2020, γεγονός που δικαιολογεί τη μεγάλη αύξηση. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η πανδημία και τα προβλήματα του επίγειου τομέα τυχερών παιχνιδιών ενθάρρυναν πολλές ιστοσελίδες να επεκτείνουν το δίκτυο παράνομης λειτουργίας τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.