Επιμένει στην αύξηση εθισμού στα τυχερά παιχνίδια η σουηδική Spelinspektionen

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, Spelinspektionen, επιμένει ότι η περίοδος του lockdown ευθύνεται για αύξηση των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, παρόλο που τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι ακόμη νωρίς να απορρίπτουμε μια ενδεχόμενη αύξηση, αφού τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν αργότερα μέσα στο 2020.

Η Spelinspektionen επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι το lockdown στη χώρα θα προκαλούσε αύξηση των παιχτών που αντιμετωπίζουν η προβλήματα εθισμού στον τζόγο και για αυτό το λόγο προχώρησε στην επιβολή μιας σειράς περιορισμών στα online τυχερά παιχνίδια, όπως απαγόρευση των πριμ και επιβολή ορίων κατάθεσης.

 

Οι ενδείξεις της Spelinspektionen για αύξηση των εθισμένων παιχτών

Σύμφωνα με την αρμόδια Αρχή, τα πρώτα αποτελέσματα, σχετικά με την αύξηση των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο θα φανούν ανάμεσα στα τέλη του 2020 και τις αρχές του 2021. Η Spelinspektionen επιμένει ότι οι παίχτες που δεν είχαν πολλές εναλλακτικές τυχερών παιχνιδιών επικεντρώθηκαν στις σχετικές ιστοσελίδες και πολλοί από αυτούς απέκτησαν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, τονίζουν οι αρμόδιοι, ένας μεγάλος αριθμός παιχτών αύξησε τα χρήματα που ξόδευε στα online τυχερά παιχνίδια, κατά τη διάρκεια του lockdown. Παράλληλα, πολλοί παίχτες του στοιχήματος αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε άλλα τυχερά παιχνίδια, εξαιτίας της διακοπής των αθλητικών διοργανώσεων, στα οποία συνεχίζουν να παίζουν και τώρα, παρά την επιστροφή των αθλημάτων.

Στο πλευρό της Spelinspektionen βρίσκεται, τέλος, και η ειδική γραμμή βοήθειας ατόμων με εθισμό στον τζόγο, η Stödlinjen. Τα στοιχεία της Stödlinjen δείχνουν ότι ο αριθμός των παιχτών που αναζήτησαν βοήθεια μειώθηκε τον Μάιο, αλλά οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι αυξήθηκε το ποσοστό όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα, όχι στο στοίχημα, αλλά στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια (καζίνο, πόκερ κτλ.).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.