Εναντιώνεται στο ισπανικό νόμο για την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων η EGBA

Η EGBA (European Gaming and Betting Association), το εμπορικό συλλογικό όργανο των στοιχηματικών εταιρειών ανά την Ευρώπη, δήλωσε για μια ακόμη φορά την εναντίωσή της στον ισπανικό νόμο που απαγορεύει κάθε μορφή διαφήμισης με στοιχηματικό περιεχόμενο. Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη απόφαση, η οποία μάλιστα αντιτίθεται στους κανόνες ελεύθερου εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θυμίζουμε ότι η Ισπανία έχει επιβάλει καθολική απαγόρευση προβολής διαφημίσεων τυχερών παιχνιδιών, με μόνη εξαίρεση το διάστημα από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα. Στην απαγόρευση περιλαμβάνεται κάθε είδους άμεση ή έμμεση διαφήμιση, μεταξύ των οποίων και οι στοιχηματικές χορηγίες, οι οποίες είναι πολύ συχνές στη χώρα, ειδικά στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

 

Οι αντιδράσεις της EGBA

Η EGBA προχώρησε σε μια αυστηρή ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει για μια ακόμα φορά της αντίθεσή της στην απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων. Στην ανακοίνωση αυτή, μάλιστα, αναφέρεται ότι ο νέος νόμος αντιτίθεται στους κανόνες της Ε.Ε., εξαιτίας του γεγονότος ότι εξαιρεί τις διαφημίσεις των κρατικών εταιρειών ONCE και SELAE. Η EGBA υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δίνει αθέμιτο πλεονέκτημα στις δύο εταιρείες, οι οποίες προσφέρουν λαχεία και λοταρίες.

Παράλληλα, η EGBA τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τόσο αυστηρά μέτρα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι η μόνο το 0,3% των Ισπανών αντιμετωπίζει πρόβλημα εθισμού στον τζόγο. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά παγκοσμίως, το οποίο δείχνει ότι η λειτουργία της αγοράς καλύπτει όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις προστασίας των παιχτών. 

Η EGBA καταλήγει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να τεθούν τόσο αυστηρά μέτρα, παρά μόνο για να ενισχυθούν οι κρατικές εταιρείες έναντι των ιδιωτικών, οι οποίες πλέον δε θα μπορούν να προωθήσουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.