Προς έγκριση από την Ε.Ε. το νομοσχέδιο τυχερών παιχνιδιών της Κύπρου

Μετά από συζήτηση αρκετών ημερών και αρκετές αλλαγές, το νομοσχέδιο της Κύπρου για τα τυχερά παιχνίδια στάλθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε., προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις, αφού πρώτα διαπιστωθεί αν είναι σύμφωνο με το Κοινοτικό δίκαιο. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν αρκετές αλλαγές στο νομοσχέδιο, οι οποίες εξηγούνται αναλυτικά στο πολυσέλιδο σημείωμα που συνοδεύει το νομοσχέδιο.

 

Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο

Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο που θα πρέπει να εγκριθούν από την Ε.Ε. αφορούν διάφορες πτυχές της στοιχηματικής αγοράς της χώρας, αλλά κυρίως τη σχέση της με τον ΟΠΑΠ. Οι αρμόδιοι παρουσιάζουν στο συνοδευτικό σημείωμα τους λόγους για τους οποίους το νομοσχέδιο δίνει το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής ορισμένων τυχερών παιχνιδιών στον ΟΠΑΠ, καθώς και τους τρόπους που σκοπεύουν να ρυθμίσουν την οργάνωση, τη λειτουργία, την παροχή, την εποπτεία και τον έλεγχό τους.

Παράλληλα, αναφέρει ότι, πριν το κυπριακό Δημόσιο εξετάσει τις προοπτικές συνεργασίας με άλλες εταιρίες στοιχημάτων, θα δώσει προτεραιότητα στη διαπραγμάτευση με τον ΟΠΑΠ.

Τέλος, αναφέρεται ο σκοπός του μονοπωλίου που προβλέπει το νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, η Κύπρος αναφέρει ότι η απόφαση για συνέχιση του μονοπωλίου βασίζεται στο ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι ευκολότερος ο περιορισμός της δραστηριότητας του παρόχου και αποτελεσματικότερος ο έλεγχος των παιχνιδιών από τους αρμόδιους φορείς.

 

Οι αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο

Εφόσον το εν λόγω νομοσχέδιο εγκριθεί από την Ε.Ε. και ψηφιστεί στην κυπριακή Βουλή, δεν πρόκειται να φέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά του επίγειου στοιχήματος. Η ευθύνη και τα δικαιώματα θα παραμείνουν πιθανότατα στον ΟΠΑΠ, ο οποίος θα έχει και το μονοπώλιο μέσω των πρακτορείων του. Οι αρμόδιοι, όμως, φαίνεται πως φρόντισαν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες έως τώρα εξασφάλιζαν (όπως έχουν καταγγείλει πολλοί) πολύ περισσότερο τα δικαιώματα του ΟΠΑΠ παρά του κυπριακού Δημοσίου.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη