Κανόνες για τον περιορισμό του στοιχήματος στα social media ανακοίνωσε το BGC

To BGC (Betting and Gaming Council), το εμπορικό συλλογικό όργανο των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, επιθυμεί να περιορίσει την παρουσία του στοιχήματος στα βρετανικά social media και προχώρησε στην ανακοίνωση μιας σειράς κανόνων, που σχετίζονται με την προώθηση των στοιχηματικών υπηρεσιών στα posts των ποδοσφαιρικών ομάδων. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει σκοπό να περιορίσει την έκθεση των Άγγλων (ειδικά των ανήλικων) στο στοίχημα μέσω των social media, ειδικά σε περιπτώσεις που μια στοιχηματική αποτελεί χορηγό κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας και έχει παρουσία στα social media της.

Οι κανόνες που ανακοίνωσε το BGC είναι δεσμευτικοί αποκλειστικά για τα μέλη της και οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των ανήλικων (και όχι μόνο) που ακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα στα social media.

 

Οι νέοι κανόνες του BGC

Οι κανόνες που ανακοίνωσε το BGC αφορούν στη συμπεριφορά των στοιχηματικών εταιρειών που σχετίζονται μέσω χορηγίας ή άλλων συμφωνιών με ποδοσφαιρικές ομάδες. Οι στοιχηματικές εταιρείες δε θα μπορούν στο εξής να χρησιμοποιούν τα social media μιας ομάδας, προκειμένου να προτρέψουν τους φιλάθλους σε στοιχηματισμό, να δημοσιεύουν links προς τη σελίδα τους ή να ανακοινώσουν αποδόσεις ή προσφορές. Με αυτόν τον τρόπο, οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι θα μειωθεί αποτελεσματικά ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι να παρασυρθούν στο στοίχημα.

Το BGC, μάλιστα, έχει φροντίσει να ενημερώσει, όχι μόνο τις στοιχηματικές εταιρείες που αποτελούν μέλη του, αλλά και τις ομάδες της Premier League και της English Football League που έχουν ως χορηγούς στοιχηματικές εταιρείες. Η ενημέρωση προς τις ομάδες, μάλιστα, προσκαλεί τους υπεύθυνους να ακολουθήσουν τους ίδιους κανόνες και σε άλλες συνεργασίες που έχουν με στοιχηματικές εταιρείες, ακόμα κι αν αυτές δεν αποτελούν μέλη του BGC.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.