Για την ακεραιότητα του αθλητισμού ενημερώθηκαν οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το προηγούμενο καθεστώς της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών με ένα νέο και οι αρμόδιοι εργάζονται, ώστε να καλυφθεί κάθε τομέας λειτουργίας της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου και των σχέσεων των νόμιμων ιστοσελίδων στοιχήματος με τον αθλητισμό και τις κοινές προσπάθειες των εμπλεκομένων φορέων για την προστασία της ακεραιότητας των αθλημάτων.

Για αυτό το σκοπό, η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) προχώρησε στη διοργάνωση μιας ημερίδας για την προστασία της ακεραιότητας του αθλητισμού, στο πλαίσιο του online στοιχήματος. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. (Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας) και με τη συμμετοχή στοιχηματικών ιστοσελίδων.

 

Ο σκοπός της ημερίδας

Βασικός σκοπός της ημερίδας που διοργάνωσαν από κοινού οι δύο φορείς ήταν να αναλυθούν οι τρόποι συνεργασίας των αρμοδίων με τις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος, ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες διαφύλαξης της ακεραιότητας του αθλητισμού. Εκπρόσωποι των ιστοσελίδων στοιχήματος συζήτησαν με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και πρόεδρο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργο Μαυρωτά, τον πρόεδρο της Ε.Ε.Ε.Π. και μέλος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Δημήτρη Ντζανάτο και την προϊστάμενη του τομέα Ασφαλείας και Διοικητικών Κυρώσεων της Ε.Ε.Ε.Π., Μαρία Δημοπούλου, σχετικά με τους τρόπους συνεργασίας ανάμεσά τους και τους τρόπους αξιολόγησης των αναφορών που θα γίνονται από πλευράς στοιχηματικών για περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του: “ Όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι συνέργειες των εθνικών πλατφορμών με τις εταιρίες στοιχηματισμού αποτελεί σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων, τόσο στο πεδίο των πληροφοριών όσο και στο πεδίο του εξορθολογισμού του αθλητικού στοιχήματος. Με την πολύτιμη βοήθεια της Ε.Ε.Ε.Π., είμαι σίγουρος  ότι αυτή η συνεργασία θα καρποφορήσει προς όφελος του καθαρού αθλητισμού, ενός αθλητισμού χωρίς σκιές και αμφιβολίες. Καθαροί κανόνες για καθαρό αθλητισμό”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.