Έλεγχος για διαφθορά στην ρυθμιστική Αρχή της Νότιας Αφρικής

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Νότιας Αφρικής, NLC (National Lotteries Commission) ελέγχεται εδώ και μερικές ημέρες για περιστατικά διαφθοράς, χρηματισμού και παραβίασης καθηκόντων, μετά την απόφαση του Προέδρου της χώρας, Cyril Ramaphosa. Το καθήκον του ελέγχου, μάλιστα, έχει αναλάβει η ειδική ομάδα ερευνών της κυβέρνησης, η οποία θα ελέγξει κάθε κίνηση και συναλλαγή των στελεχών της Αρχής των τελευταίων ετών.

Η απόφαση για τον έλεγχο της NLC ήρθε μετά από δεκάδες καταγγελίες που έγιναν από φορείς της αγοράς, σχετικά με τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές των στελεχών της. Οι αρχικές έρευνες έφεραν στο φως ύποπτες κινήσεις και ο Πρόεδρος της χώρας αποφάσισε να εντείνει τους ελέγχους, αναθέτοντας το δύσκολο έργο σε ειδική ομάδα.

 

Κατηγορίες για διαφθορά στην ρυθμιστική Αρχή

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής υπέγραψε το σχετικό διάταγμα, που επιτρέπει στην ειδική ομάδα ερευνών να κάνει φύλλο και φτερό τα αρχεία της NLC, προκειμένου να εντοπίσει περιστατικά διαφθοράς, χρηματισμού και παράβασης καθηκόντων. Οι υπεύθυνοι θα ξεκινήσουν τις έρευνές τους από τα αρχεία της 1ης Ιανουαρίου 2014 έως τα σημερινά και έπειτα να κινηθούν και πιο πίσω στο χρόνο, ελέγχοντας τα αρχεία πριν το 2014.

Οι υπεύθυνοι των ελέγχων θα κληθούν να εντοπίσουν μεταξύ άλλων περιστατικά κακής διαχείρισης εξουσίας και χρημάτων, οικονομικές συναλλαγές της ρυθμιστικής Αρχής και των στελεχών της, περιστατικά παραβίασης καθηκόντων, ανάρμοστης συμπεριφοράς και πρόκλησης ζημιών στον δημόσιο τομέα.

Η απόφαση για τον εξονυχιστικό έλεγχο της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, τέλος, ήρθε μετά τα πρώτα αποτελέσματα που έφερε μια άλλη έρευνα. Οι αρμόδιοι είχαν σχηματίσει πριν μερικούς μήνες μια ομάδα ερευνών, σχετικά με τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος έχει κατηγορηθεί πολύ συχνά στο παρελθόν για το ότι επιτρέπει παράνομες συμπεριφορές, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρηματοδότηση παράνομων οργανώσεων. Στην συγκεκριμένη έρευνα εντοπίστηκαν αρκετές παραλείψεις από πλευράς NLC, οι οποίες τώρα ελέγχονται για το αν συνέβησαν ακούσια ή εκούσια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.