Νέες οδηγίες για την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο από την RGA

H RGA (Remote Gambling Association), ο ευρωπαϊκός συλλογικός φορέας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του στοιχήματος, εξέδωσε μια νέα σειρά οδηγιών που θα βοηθήσει τα μέλη του να προστατέψουν ακόμη πιο αποτελεσματικά τους πελάτες τους από τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο. Οι νέες αυτές οδηγίες αφορούν κυρίως στις διαδικασίες εντοπισμού πελατών που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν προβλήματα και στην έγκυρη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

 

Το κλειδί είναι η συλλογή στοιχείων

Σύμφωνα με τη νέα σειρά οδηγιών που εξέδωσε η RGA, το κλειδί για την πι αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο είναι ο έγκαιρος εντοπισμός τους. Και αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα από πλευράς στοιχηματικών εταιρειών, μέσω της κατάλληλης ανάλυσης των στοιχείων που διατηρούν για κάθε μέλος τους.

Σύμφωνα με την RGA, κάθε στοιχηματική εταιρεία συλλέγει στοιχεία, όχι μόνο για την ταυτότητα των μελών της, αλλά και για τα ποσά που καταθέτουν και στοιχηματίζουν – άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις είναι υποχρεωμένες από το νόμο να το κάνουν. Αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, που βρίσκονται ούτως ή άλλως στα αρχεία των στοιχηματικών εταιρειών μπορούν να αναλυθούν, προκειμένου να εντοπιστούν συμπεριφορές στοιχηματισμού που προδίδουν προβλήματα εθισμού.

Η RGA αναφέρει ότι, από τη στιγμή που τα στοιχεία αυτά συλλέγονται ούτως ή άλλως, μπορεί να αναπτυχθεί ένα λογισμικό που θα τα φιλτράρει με ευκολία και θα εντοπίζει προβληματικές συμπεριφορές.

 

“Δε λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά είναι αποτελεσματική”

Ο Clive Hawkswood, CEO της RGA, ανέφερε σχετικά: “Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η συλλογή και ανάλυση δεδομένων στοιχηματικής συμπεριφοράς δε λύνει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τον εθισμό στον τζόγο. Ωστόσο, η αποτελεσματική χρήση των δεδομένων θα αποδειχθεί κρίσιμη σταδιακά, προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός μας. Η χρήση δεδομένων με αυτόν τον τρόπο είναι ακόμη σε πρόωρο στάδιο και, οποιαδήποτε πορεία κι αν ακολουθήσει η βιομηχανία του στοιχήματος, αυτή σίγουρα θα βελτιωθεί, χάρη στα πλεονεκτήματα της επιπλέον έρευνας και της συνεργασίας. Στο μεταξύ, έχουμε συλλογική ευθύνη, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε όσα γνωρίζουμε και να κάνουμε όσα μπορούμε, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.