Ανοδικά κινήθηκε η ελληνική αγορά online στοιχήματος το 2018

Το 2018 έκλεισε με θετικό πρόσημο για την αγορά online στοιχήματος της Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) οι τζίροι και τα μεικτά κέρδη των στοιχηματικών εταιρειών παρουσίασαν σημαντική άνοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τζίρος της νόμιμης αγοράς online στοιχήματος παρουσίασε αύξηση της τάξης του 27%, σε σχέση με το 2017, καθώς άγγιξε τα 7 δις ευρώ.

Σημαντικό ρόλο για αυτή την αύξηση (η οποία έφτασε στο απόγειό της το καλοκαίρι του 2018) έπαιξε το Μουντιάλ της Ρωσίας, το οποίο συγκέντρωσε τεράστιο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

 

Τα μεικτά κέρδη των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε.Ε.Π., τα συνολικά μεικτά κέρδη των 24 νόμιμων εταιρειών στοιχήματος άγγιξαν τα 391,6 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 37%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2017.

Μεγάλοι νικητές της αύξησης κερδών που σημειώθηκε στην αγορά online στοιχήματος ήταν οι τρεις κορυφαίες από τις εταιρείες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια του Stoiximan, η Gambling Malta, εξασφάλισε μεικτά κέρδη 161 εκατομμυρίων ευρώ, η ιδιοκτήτρια των Bet365 και Betshop, η Β2Β Gaming Services, εξασφάλισε 137,4 εκατομμύρια ευρώ και η ιδιοκτήτρια των Sportingbet, Vistabet και Bwin, η Sporting Odds, εξασφάλισε 49,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σημαντικά κέρδη, τέλος, εξασφάλισαν και οι Diamond Link (ιδιοκτήτρια του Pokerstars) και  Love2Celebrate (ιδιοκτήτρια της Netbet), με μεικτά κέρδη 16,5 και 5,5 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

 

Κερδισμένο και το ελληνικό Δημόσιο

Η σημαντική αύξηση στα κέρδη των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην ελληνική αγορά online στοιχήματος αποτελεί κέρδος και για το ελληνικό Δημόσιο. Χάρη στον σχετικό φόρο (ο οποίος αγγίζει το 35% των μεικτών κερδών), τα δημόσια ταμεία ενισχύθηκαν κατά 137 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 99,6 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε το Δημόσιο το 2017.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Stoiximan και όλα τα στοιχηματικές προσφορές της Stoiximan ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη