Κανόνες για τις καταγγελίες προς τις στοιχηματικές ιστοσελίδες δημοσίευσε η Ε.Ε.Ε.Π.

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) δημοσίευσε πριν μερικές ημέρες μια νέα σειρά κανόνων, οι οποίοι αφορούν στη διαχείριση και επίλυση των καταγγελιών που θα καταθέτουν οι Έλληνες παίχτες στοιχήματος στις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος. Οι κανόνες αποτελούν ουσιαστικά έναν οδηγό για τις νόμιμες ιστοσελίδες που θα δέχονται καταγγελίες από τα μέλη τους και αναφέρουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι νέες αυτές οδηγίες εντάσσονται στο πλαίσιο κάλυψης κάθε πτυχής της λειτουργίας της αγοράς, η οποία αποτελεί και το βασικό καθήκον της Ε.Ε.Ε.Π. αυτή την εποχή, εν όψει της έναρξης λειτουργίας της νέας αγοράς online τυχερών παιχνιδιών. Και οι καταγγελίες αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της σωστής λειτουργίας των ιστοσελίδων, αφού αφορούν στις σχέσεις τους με τους πελάτες.

 

Οι οδηγίες της Ε.Ε.Ε.Π. για τη διαχείριση και επίλυση καταγγελιών

Στο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ε.Ε.Ε.Π. αναφέρονται πρωτίστως οι υποχρεώσεις των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων, όσον αφορά στις καταγγελίες που θα δέχονται. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να προσφέρει τη δυνατότητα κατάθεσης καταγγελιών στα μέλη της, μέσω μιας συγκεκριμένης φόρμας, και να ενημερώνει κάθε παίχτη για τη δυνατότητα αυτή. Επιπλέον, οι στοιχηματικές θα είναι υποχρεωμένες να απαντούν στις καταγγελίες που θα δέχονται εντός 10 ημερών και να επιλύουν τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι καταγγελίες θα πρέπει επίσης να αρχειοθετούνται μαζί με τα πλήρη στοιχεία του καταγγέλλοντα και να διαχωρίζονται ανά κατηγορία. Οι κατηγορίες που έχει θεσπίσει η Ε.Ε.Ε.Π. είναι αρκετές και περιλαμβάνουν τομείς λειτουργίας όπως η τιμολόγηση αποδόσεων, η καταβολή κερδών, η ακύρωση στοιχημάτων, η λειτουργία του cash out, η εμπορική επικοινωνία, ο υπεύθυνος στοιχηματισμός, οι διαθέσιμες υπηρεσίες και άλλες.

Τέλος, στις οδηγίες που εξέδωσε η Ε.Ε.Ε.Π. αναφέρεται ότι οι παίχτες που δε θα είναι ικανοποιημένοι με την απάντηση μιας στοιχηματικής ιστοσελίδας στην καταγγελία τους θα έχουν τη δυνατότητα να τη μεταφέρουν και στην Ε.Ε.Ε.Π., η οποία θα αναλαμβάνει την επίλυση του θέματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.