Δεν υπάρχουν σκέψεις για την απαγόρευση του στοιχήματος στη Γκάνα

Η Γκάνα είναι μια από τις ελάχιστες αφρικανικές χώρες που έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα (στον επίγειο και στον online τομέα) και η αγορά λειτουργεί υπό το καθεστώς των αδειοδοτήσεων και υπό το βλέμμα της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής. Πρόσφατα, όμως, ο επικεφαλής της ρυθμιστικής Αρχής, Peter Mireku, κλήθηκε να υπερασπιστεί τη νόμιμη λειτουργία του στοιχήματος στη χώρα, μετά από τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για πλήρη απαγόρευσή του.

Στις δηλώσεις του, ο επικεφαλής της ρυθμιστικής Αρχής τόνισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για την απαγόρευση του επίγειου και online στοιχήματος, καθώς η αγορά ελέγχεται αποτελεσματικά και αποφέρει σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία. Ωστόσο, δεν έκρυψε το γεγονός ότι μπορούν να γίνουν βελτιώσεις, οι οποίες ήδη εξετάζονται.

 

Οι δηλώσεις σχετικά με το στοίχημα στη Γκάνα

Πριν μερικές ημέρες, η αντιπολίτευση κατέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν περιορίζει ή δεν απαγορεύει το στοίχημα, παρά τις μελέτες και τα άρθρα που δείχνουν ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για τους νέους. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι τα έσοδα που εξασφαλίζει το Δημόσιο από τους φόρους του στοιχήματος δεν δικαιολογούν την έκθεση των νέων στους κινδύνους εθισμού στον τζόγο.

Ο Peter Mireku ήταν αυτός που κλήθηκε να απαντήσει στην αντιπολίτευση, για λογαριασμό της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής. Ο Mireku ανέφερε ότι η λειτουργία της αγοράς στοιχήματος είναι σημαντική για τα έσοδα του κράτους, καθώς οι φόροι που συγκεντρώνονται χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού προγράμματος της Γκάνας. Παράλληλα, ο επικεφαλής της ρυθμιστικής Αρχής τόνισε ότι τα αρμόδια όργανα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, προκειμένου οι νόμιμες εταιρείες και ιστοσελίδες στοιχήματος να ελέγχονται αποτελεσματικά και να μην παραβιάζουν τους νόμους, ειδικά όσους αφορούν στην προστασία των νέων.

Τέλος, ο Mireku ανέφερε ότι στόχος της ρυθμιστικής Αρχής είναι να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών στον συγκεκριμένο τομέα. Ήδη, οι αρμόδιοι εξετάζουν ένα νέο σύστημα λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με το οποίο όλες οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες θα λειτουργούν σε μια κοινή πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερος ο έλεγχός τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.