Προσαρμόστηκε στο νέο ιταλικό νόμο η Google

Η Google έχει ήδη αλλάξει την πολιτική της, όσον αφορά στην προβολή διαφημίσεων στην Ιταλία, και έχει ενημερώσει τις εταιρίες στοιχήματος ότι παύει να προβάλλει τις διαφημίσεις τους στα αποτελέσματα που εμφανίζει στους Ιταλούς χρήστες του διαδικτύου.

Θυμίζουμε ότι η Ιταλία απαγόρευσε στο σύνολό τους τις στοιχηματικές διαφημίσεις (στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στον Τύπο και στο διαδίκτυο), γεγονός που σημαίνει ότι οποιαδήποτε προβολή στοιχηματικών υπηρεσιών στη χώρα είναι παράνομη και τιμωρείται από το νόμο.

 

Η ενημέρωση της Google

Η Google, λοιπόν, ενημέρωσε τις εταιρίες στοιχήματος ότι πλέον δε θα προβάλλει καμία διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών από τις 16 Ιουλίου, με μόνη εξαίρεση τις κρατικές λοταρίες, οι οποίες εξαιρούνται από το νέο νόμο.

Βέβαια, ο νόμος αναμένεται να ψηφιστεί στις 24 Ιουλίου και να τεθεί σε ισχύ από το 2019. Ωστόσο, η Google αποφάσισε να αφαιρέσει κάθε διαφήμιση πολύ νωρίτερα, προκειμένου να συμμορφωθεί προκαταβολικά με το νόμο. Η πρακτική της αυτή, όμως, δημιούργησε ένα νέο πρόβλημα, για το οποίο είχαν προειδοποιήσει πολλοί φορείς της ιταλικής αγοράς στοιχήματος.

 

Το πρόβλημα που προκύπτει από την απαγόρευση

Από τη στιγμή, λοιπόν, που αφαιρέθηκαν οι διαφημίσεις των αδειοδοτημένων εταιριών στοιχήματος από την Google, οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες έπεσαν χαμηλότερα στα αποτελέσματα αναζητήσεων της ιστοσελίδας και στις πρώτες θέσεις ανέβηκαν οι μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, που όμως δε διαθέτουν άδεια νόμιμης δραστηριότητας.

Για κάτι τέτοιο είχαν προειδοποιήσει πολλοί φορείς της αγοράς, αναφέροντας ότι, αν οι διαφημίσεις απαγορευθούν, δε θα υπάρχει κάποιο μέσο που να κατευθύνει τους παίχτες στις νόμιμες εταιρίες, με αποτέλεσμα πολλοί να καταφύγουν σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες. Και ήδη, η πρόωρη συμμόρφωση της Google με το νέο νόμο παρουσιάζει ακριβώς αυτό το πρόβλημα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.