Τον Αύγουστο θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού της Γερμανίας

Η νέα αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Γερμανίας έκανε το ντεμπούτο της πριν μερικές ημέρες (την 1η Ιουλίου) και οι αρμόδιοι εργάζονται για να θωρακίσουν με κάθε τρόπο τους παίχτες, παρέχοντάς τους εργαλεία που θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Ένα από αυτά τα εργαλεία θα είναι και το σύστημα OASIS, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στις 2 Αυγούστου.

Το σύστημα OASIS θα αποτελεί ένα εθνικό σύστημα αποκλεισμού, στο οποίο θα μπορούν να εγγράφονται όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και να αποκλείονται από όλες τις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών. Το εν λόγω σύστημα είναι σχεδόν έτοιμο και θα κάνει το ντεμπούτο του σε λιγότερο από ένα μήνα.

 

Το νέο σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού της Γερμανίας

Το σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού που ανέπτυξαν οι αρμόδιοι στη Γερμανία ονομάζεται OASIS και θα έχει εθνική εμβέλεια, όπως και ο νέος νόμος που επέτρεψε τη νόμιμη λειτουργία online καζίνο και άλλων ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Η εθνική εμβέλεια του συστήματος σημαίνει ότι κάθε παίχτης που θα ζητά τον αποκλεισμό του θα μπλοκάρεται από τις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν σε οποιοδήποτε από τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Η διαδικασία εθελοντικού αποκλεισμού μέσω του OASIS θα είναι εξαιρετικά απλή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την online πλατφόρμα και να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους. Παράλληλα, θα πρέπει να επιλέγουν τη διάρκεια αποκλεισμού, με το μίνιμουμ χρονικό διάστημα να έχει τεθεί στον ένα χρόνο. Εφόσον ζητήσουν τον αποκλεισμό τους, δε θα είναι σε θέση να τον αναιρέσουν.

Παράλληλα, η βάση δεδομένων του OASIS θα είναι διαθέσιμη για όλες τις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών της Γερμανίας, ανεξάρτητα από το σε ποιο κρατίδιο δραστηριοποιούνται. Οι ιστοσελίδες θα είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν υπόψη τους τη λίστα των αποκλεισμένων παιχτών και να μην τους δίνουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους.

Το νέο σύστημα, τέλος, βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση δοκιμών και θα είναι διαθέσιμο στους Γερμανούς παίχτες στις 2 Αυγούστου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.