Αύξηση του στοιχηματισμού φέρνει η οικονομική κρίση στη Νιγηρία

Εκατομμύρια Νιγηριανών στράφηκαν στο στοίχημα μέσα στο 2017, με την ελπίδα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, με την τύχη στο πλευρό τους. Όπως δείχνουν πρόσφατα στοιχεία από την στοιχηματική αγορά της χώρας, η τεράστια αύξηση της ανεργίας και οι χαμηλοί μισθοί έχουν ωθήσει πολλούς Νιγηριανούς στην ελπίδα των εύκολων κερδών που υπόσχεται το στοίχημα.

Η προτίμηση που δείχνουν οι Νιγηριανοί στο στοίχημα ενισχύεται ακόμη περισσότερο (και ενισχύει αμφίδρομα) και από την τεράστια ανάπτυξη της αγοράς. Τους τελευταίους μήνες, η στοιχηματική αγορά της χώρας γιγαντώθηκε, με νέες στοιχηματικές εταιρίες να δραστηριοποιούνται και να φτάνουν πλέον τις 45.

 

Τα στατιστικά της νιγηριανής αγοράς στοιχήματος

Το πρώτο στατιστικό που συνδέουν οι ειδικοί με την τεράστια ανάπτυξη της στοιχηματικής αγοράς της Νιγηρίας είναι αυτό της ανεργίας. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η ανεργία στη χώρα αυξήθηκε πρόσφατα στο 14,2%, με αποτέλεσμα πολλοί να στραφούν στο στοίχημα για να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Μια άλλη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2017, δείχνει πόσο δημοφιλές έχει γίνει το στοίχημα στη Νιγηρία. Το 77% δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική παρουσία παιχτών στοιχήματος στις πόλεις και τις γειτονιές τους. Ειδικά στο νότιο τμήμα της χώρας, τα ποσοστά αυτά φτάνουν και στο 92%. Αντίστοιχα, το 36% δήλωσε πως οι ίδιοι ή κάποιο μέρος της οικογένειάς τους στοιχηματίζει λιγότερο ή περισσότερο συχνά.

Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αγοράς, περίπου 60 εκατομμύρια Νιγηριανοί μεταξύ 18 και 40 ετών ξοδεύουν κατά μέσο όρο περίπου 1,8 δις νάιρα (4,1 εκατομμύρια ευρώ) την ημέρα στο στοίχημα! 

 

Νέες επιλογές και τάσεις

Στην τεράστια ανάπτυξη της αγοράς του στοιχήματος στη Νιγηρία έχει συμβάλλει και η μεγάλη εξάπλωσή της, αλλά και οι νέες τάσεις που προσελκύουν ακόμη περισσότερους παίχτες. Μια τέτοια είναι ο στοιχηματισμός σε κορυφαίες διοργανώσεις ποδοσφαίρου, όπως το Champions League και η Premier League μεταξύ άλλων), αλλά και η χρήση των κινητών. Όσον αφορά στο δεύτερο, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 149 εκατομμύρια κάτοχοι κινητών τηλεφώνων στη Νιγηρία, με το 76% αυτών να έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί στο internet. Πολλοί από αυτούς, όπως είναι λογικό, χρησιμοποιούν τα κινητά τους, προκειμένου να στοιχηματίσουν online.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.