Υποχρεωτικά όρια στοιχηματισμού ζητούν στην Ιρλανδία

Η φιλανθρωπική οργάνωση Problem Gambling της Ιρλανδίας, η οποία ασχολείται με την αντιμετώπιση προβλημάτων εθισμού στον τζόγο, απέστειλε ανοιχτή επιστολή στις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες της χώρας, ζητώντας τους να θέσουν αυτοβούλως όρια στοιχηματισμού για τα μέλη τους. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης φοβούνται ότι ο εγκλεισμός των Ιρλανδών στο σπίτι θα προκαλέσει πολλά προβλήματα και το γεγονός ότι ο online στοιχηματισμός είναι η μόνη επιλογή τους, θα δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Η Problem Gambling, μάλιστα, ζητά από τις ιστοσελίδες να θέσουν υποχρεωτικά όρια στοιχηματισμού και όχι εθελοντικά, τα οποία ισχύουν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πάντως, πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου έχουν λάβει μέτρα, είτε με πλήρη απαγόρευση των online τυχερών παιχνιδιών (όπως η Λετονία) είτε με όρια στοιχηματισμού (Βέλγιο, Λιθουανία, Ισπανία) ή συστάσεις προς τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες (Ηνωμένο Βασίλειο).

 

Οι συστάσεις της Problem Gambling στις ιστοσελίδες στοιχήματος

Η ανοιχτή επιστολή της Problem Gambling απευθύνεται στα στελέχη των κορυφαίων ιστοσελίδων στοιχήματος της χώρας, όπως οι Paddy Power, Betfair, BoyleSports και Ladbrokes μεταξύ άλλων. Οι υπεύθυνοι του φιλανθρωπικού οργανισμού καλούν τις ιστοσελίδες να θεσπίσουν αυτοβούλως όρια στοιχηματισμού, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά για κάθε παίχτη, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα. Τα όρια αυτά θα αφορούν στα ανώτατα ποσά καταθέσεων και στα χρήματα που θα μπορούν να ξοδέψουν οι παίχτες σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση.

Οι υπεύθυνοι της Problem Gambling, τέλος, αναφέρουν τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει ο μη υπεύθυνος online στοιχηματισμός. Άλλωστε, το online στοίχημα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, σε αντίθεση με το επίγειο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα (όπως τα virtual sports, που έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή, εξαιτίας της απουσίας πραγματικών αθλημάτων) μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα εθιστικά, αφού διεξάγονται σε πολύ μεγαλύτερη συχνότητα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.