Στοιχηματικό σκάνδαλο στην Εθνική ομάδα ράγκμπι της Ουαλίας

Ο βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας ράγκμπι της Ουαλίας, που συμμετέχει σε λίγες ημέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, κλήθηκε να επιστρέψει εσπευσμένα στην πατρίδα του, αφού κατηγορείται για παράτυπη τοποθέτηση στοιχημάτων. Όπως και σε άλλες χώρες, οι επαγγελματίες αθλητές (και όλοι όσοι εργάζονται επαγγελματικά στον αθλητισμό) απαγορεύεται να τοποθετούν στοιχήματα, ειδικά σε περιπτώσεις που τους αφορούν.

Όπως φαίνεται, όμως, ο βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας, Rob Howley, παραβίασε τον συγκεκριμένο κανόνα και πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και την αυστηρότατη ποινή του αποκλεισμού από επίσημες διοργανώσεις.

 

Το κατηγορητήριο κατά του Rob Howley

Η Welsh Rugby Union (WRU) πληροφορήθηκε για την τοποθέτηση στοιχημάτων εκ μέρους του Howley και τον κάλεσε να επιστρέψει εσπευσμένα από την Ιαπωνία, όπου βρίσκεται με την Εθνική ομάδα ράγκμπι της χώρας. Οι υπεύθυνοι εξετάζουν ήδη το περιστατικό και ο βοηθός προπονητή κλήθηκε, προκειμένου να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις. Προς το παρόν, βέβαια, δεν έχει ανακοινωθεί για τι ακριβώς κατηγορείται ο Howley.

Ο σχετικός κανόνας, πάντως, απαγορεύει ρητά την τοποθέτηση στοιχημάτων, είτε προσωπικά είτε δια αντιπροσώπου, σε γεγονότα που σχετίζονται με την ιδιότητα κάθε αθλητή ή επαγγελματία του αθλητισμού. Ο Howley, λοιπόν, θα κληθεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και, στην περίπτωση που βρεθεί ένοχος, τότε θα τιμωρηθεί. Η τιμωρία για τέτοια περιστατικά κυμαίνεται από μια απλή προειδοποίηση έως πενταετή αποκλεισμό από επίσημες διοργανώσεις.

Τέλος να θυμίσουμε και την περίπτωση του Πολ Σκόουλς αλλά και του Ντάνιελ Στάριτζ οι οποίοι κατηγορήθηκαν επίσης για παράτυπο στοιχηματισμό.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.