Ιαπωνία: Καθυστερεί ο νόμος για τον εθισμό στον τζόγο

Οι ιαπωνικές Αρχές ανακοίνωσαν πως θα καθυστερήσουν τη σύνταξη και την εφαρμογή του νέου νόμου για τον εθισμό στον τζόγο. Οι αρμόδιοι της χώρας αποφάσισαν να καθυστερήσουν το νόμο και να τον θέσουν σε ισχύ μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού, ο οποίος θα κατατεθεί κάπου ανάμεσα στον Μάιο και τον Ιούνιο του 2018.

 

Απορρίφθηκε η άμεση ψήφιση του νόμου

Υπεύθυνοι για την καθυστέρηση της ψήφισης και εφαρμογής του νόμου είναι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Ιαπωνία. Η κυβέρνηση, άλλωστε, ανακοίνωσε ότι ο νόμος δεν πρέπει να συνταχθεί και να περάσει υπό πίεση, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικός. Ζήτησε έτσι από την αντιπολίτευση τον απαραίτητο χρόνο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράμετροι και να συνταχθεί ένας πλήρης και αποτελεσματικός νόμος.

 

Η στοιχηματική αγορά στην Ιαπωνία

Αν και στην Ιαπωνία το στοίχημα είναι νόμιμο, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στην αγορά. Για παράδειγμα, οι παίχτες μπορούν να συμμετάσχουν μόνο σε αμοιβαίο στοίχημα και όχι να τοποθετήσουν στοιχήματα καθορισμένων αποδόσεων. Επιπλέον, ο στοιχηματισμός είναι νόμιμος σε επιλεγμένα αθλήματα.

Παράλληλα, η αγορά του παράνομου στοιχήματος καλά κρατεί στην Ιαπωνία. Αν και οι εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού δε διαθέτουν άδεια δραστηριοποίησης στη χώρα, πολλές από αυτές δέχονται Ιάπωνες πελάτες και οι αρμόδιες Αρχές δε μοιάζουν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε αποτελεσματικότερα μέτρα. Για αυτό το λόγο, ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατέψει από τον εθισμό στον τζόγο είναι επιτακτικό, αλλά πρέπει παράλληλα να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με έρευνα που ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα περισσότεροι από 3,2 εκατομμύρια Ιάπωνες έχουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.