Πρόταση για νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Ινδία

Η αρμόδια επιτροπή νόμων στην Ινδία προχώρησε πρόσφατα σε αξιολόγηση του νομικού πλαισίου που ισχύει στη χώρα για τα τυχερά παιχνίδια και το στοίχημα και πρότεινε στην πολιτική και νομοθετική ηγεσία τη νομιμοποίηση του στοιχήματος. Σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής, οι ισχύοντες νόμοι προκαλούν αρκετά προβλήματα και οι απαγορεύσεις στερούν από το κράτος έσοδα από φόρους.

Πρόκειται για μια ακόμη παρόμοια πρόταση στον συγκεκριμένο τομέα, αφού οι αρμόδιοι στην Ινδία εξετάζουν εδώ και χρόνια το ενδεχόμενο νομιμοποίησης του στοιχήματος, προκειμένου να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, αλλά και να καταπολεμήσουν πιο αποτελεσματικά τα φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 

Οι προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής

Η επιτροπή συνέταξε μια σειρά από προτάσεις, μετά την αξιολόγηση των νόμων περί τυχερών παιχνιδιών στην Ινδία. Μεταξύ άλλων, προτείνει τη νομιμοποίηση του στοιχήματος (επίγειου και online) σε αθλήματα όπως το εξαιρετικά δημοφιλές στη χώρα κρίκετ, τη ρύθμιση και εποπτεία της αγοράς από ειδικές επιτροπές του κοινοβουλίου, αλλά και κάποιους περιορισμούς που θα έχουν σκοπό να προστατέψουν τους παίχτες, αλλά και το δημόσιο συμφέρον.

Δύο τέτοιοι περιορισμοί αφορούν στον μέγιστο αριθμό συναλλαγών που θα μπορεί να πραγματοποιεί ένας παίχτης με εταιρείες στοιχήματος, αλλά και την πραγματοποίηση συναλλαγών αποκλειστικά με προπληρωμένες κάρτες, προκειμένου να ελέγχονται αποτελεσματικά και να καταπολεμηθούν φαινόμενα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Επιπλέον, προτάθηκαν και ομάδες του πληθυσμού που θα εξαιρούνται από το νόμιμο στοίχημα, όπως οι ανήλικοι και όσοι λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις.

 

Οι σημερινοί νόμοι για το στοίχημα στην Ινδία

Οι σημερινοί νόμοι για το στοίχημα μετρούν δεκαετίες παρουσίας και είναι το λιγότερο παρωχημένοι. Όλοι, όμως, απαγορεύουν με σαφήνεια τη διεξαγωγή κάθε τυχερού παιχνιδιού, με μόνες εξαιρέσεις το στοίχημα στις ιπποδρομίες και το παιχνίδι rummy. Οι απαγορεύσεις αυτές, όμως, έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του παράνομου τζόγου, στον οποίο αλλάζουν καθημερινά χέρια εκατομμύρια ευρώ.

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που η αρμόδια επιτροπή προτείνει τη δημιουργία μιας νόμιμης και αυστηρά ελεγχόμενης αγοράς που θα προστατεύει τους παίχτες και θα ενισχύει οικονομικά το κράτος.

Διαβάστε επίσης Τους νόμους και τις προοπτικές του στοιχήματος ερευνούν οι ινδικές Αρχές

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.