Σύλληψη για δύο μέλη της ρυθμιστικής Αρχής στη Βουλγαρία

Οι Αρχές της Βουλγαρίας προχώρησαν στη σύλληψη δύο μελών της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής της αγοράς στοιχήματος, με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Αν και οι αρμόδιοι δεν δημοσίευσαν τα ονόματα των συλληφθέντων, εικάζεται ότι πρόκειται για ένα πρώην μέλος της Αρχής, αλλά και για τον τρέχοντα πρόεδρό της.

Οι δύο τους κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αφού εντοπίστηκαν σχέσεις τους με τον καταζητούμενο Vassil Bozhkov, τον γνωστό και ως πλουσιότερο άνθρωπο της Βουλγαρίας. Ο Bozhkov κατηγορείται για δωροδοκίες και εκβιασμούς και οι έλεγχοι οδήγησαν τις διωκτικές Αρχές και στις πόρτες των δύο μελών της ρυθμιστικής Αρχής στοιχήματος της χώρας.

 

Το χρονικό του σκανδάλου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, συνελήφθησαν οι P.G. και T.M., με την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε σχέση με την υπόθεση Bozhkov. Οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αν και οι αρμόδιοι δεν ανακοίνωσαν τα ονόματα των συλληφθέντων, αλλά μόνο τα αρχικά τους, τα βουλγαρικά ΜΜΕ έκαναν τη σύνδεση και ενέπλεξαν τα δύο μέλη της ρυθμιστικής Αρχής. Ο πρώτος είναι ο Plamen Georgiev, πρώην μέλος της ρυθμιστικής Αρχής, ενώ ο δεύτερος ο Todor Markov, σημερινός πρόεδρός της.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο συλληφθέντες αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα, εξαιτίας της σχέσης τους με τον Bozhkov. Ο γνωστός ως πλουσιότερος άνθρωπος στη Βουλγαρία είναι ιδιοκτήτης αρκετών εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, αλλά και μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Ωστόσο, αναζητείται από τις Αρχές, για υποθέσεις εκβιασμών και δωροδοκιών. Ο Bozhkov, τέλος, έχει διαφύγει από τη Βουλγαρία και πλέον καταζητείται σε διεθνές επίπεδο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.