Απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων ζητά το Ψυχιατρικό Κολέγιο της Ιρλανδίας

Το Ψυχιατρικό Κολέγιο της Ιρλανδίας ζήτησε επίσημα από την κυβέρνηση να απαγορέψει τις στοιχηματικές διαφημίσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα ο εθισμός των Ιρλανδών στον τζόγο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κολεγίου, η πανδημία είχε αρνητική επιρροή στις ζωές πολλών παιχτών του στοιχήματος, οι οποίοι, μην έχοντας κάτι καλύτερο να κάνουν, αφοσιώθηκαν στα τυχερά παιχνίδια και είδαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να ενισχύονται.

Το Κολέγιο, μάλιστα, ζητά η απαγόρευση να τεθεί σε ισχύ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα – αν είναι δυνατόν και από την 1η Ιανουαρίου του 2021 – προκειμένου να τεθούν οι βάσεις αντιστροφής της σημερινής αρνητικής εικόνας της Ιρλανδίας.

 

Τα αιτήματα του Ψυχιατρικού Κολεγίου από την ιρλανδική κυβέρνηση

Οι επιστήμονες που συνυπογράφουν την επιστολή προς την ιρλανδική κυβέρνηση αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εθισμού στον τζόγο. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισαν τον εθισμό μια κρυμμένη επιδημία, η οποία γιγαντώθηκε μέσα στο 2020 και αποτελεί πλέον δημόσια κρίση υγείας.

Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής, η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που έκλεισαν τους Ιρλανδούς στα σπίτια τους αποτέλεσαν αφορμή για πολλούς να καταφύγουν στα τυχερά παιχνίδια. Σε συνδυασμό με την έντονη παρουσία των στοιχηματικών διαφημίσεων στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο, η συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια αυξήθηκε και πολλοί παίχτες είτε απέκτησαν νέα προβλήματα εθισμού στον τζόγο είτε ενίσχυσαν τα ήδη υπάρχοντα. Ήδη, μάλιστα, το δίκτυο υγείας του Ψυχιατρικού Κολεγίου έχει εντοπίσει αύξηση των εθισμένων στον τζόγο.

Για αυτό το λόγο, οι ψυχίατροι προτείνουν αυστηρότερα μέτρα για τη μετάδοση στοιχηματικών διαφημίσεων. Τα μέτρα αυτά μπορούν να κυμαίνονται από περιορισμό τέτοιου είδους διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα κατά τις ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων, έως την πλήρη απαγόρευση διαφημιστικής προβολής υπηρεσιών στοιχήματος στον αθλητισμό. Η τελευταία αυτή πρόταση μπορεί να περιλαμβάνει από την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημιστικών πινακίδων έως την πλήρη απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών.

Η ιρλανδική κυβέρνηση, τέλος, δεν έχει απαντήσει ακόμα στην επιστολή του Ψυχιατρικού Κολεγίου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.