Πιέσεις για αλλαγή του νόμου τυχερών παιχνιδιών στις Φιλιππίνες

Η γερουσιαστής των Φιλιππίνων Leila de Lima πραγματοποίησε έκκληση προς τους αρμόδιους, προκειμένου να επανεξετάσουν τους ισχύοντες νόμους για τα τυχερά παιχνίδια, τονίζοντας ότι οι διατάξεις τους και τα παραθυράκια που αφήνουν αποτελούν πρόσφορο έδαφος για παράνομες δραστηριότητες. Η γερουσιαστής ζητά ουσιαστικά να επιστρέψει η χώρα σε καθεστώς απαγόρευσης των τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να προστατευθούν το δημόσιο συμφέρον και η κοινωνία από την παρανομία και τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Θυμίζουμε ότι ο ισχύων νόμος στις Φιλιππίνες είναι αρκετά πολύπλοκος. Ουσιαστικά, χωρίζει τη χώρα σε δύο περιφέρειες, με καθεμία να προσφέρει διαφορετική ελευθερία στα τυχερά παιχνίδια. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, επιτρέπονται αποκλειστικά τα επίγεια τυχερά παιχνίδια και όχι τα online.

 

Ακόμη μεγαλύτερη απαγόρευση ζητά η γερουσιαστής

Η Φιλιππινέζα γερουσιαστής ζητά από τους αρμόδιους να επανεξετάσουν τους ισχύοντες νόμους και ουσιαστικά να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες απαγορεύσεις στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Βασικό της επιχείρημα αποτελεί η αύξηση της εγκληματικότητας στον συγκεκριμένο τομέα. Η ίδια, μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα μια σχετικά πρόσφατη υπόθεση: εκείνη του σκανδάλου Wally Sombero, που περιλάμβανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκίες αξιωματούχων.

Παράλληλα, η γερουσιαστής επιμένει ότι μια ελεύθερη αγορά τυχερών παιχνιδιών έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, αφού, ειδικά σε μια τόσο φτωχή χώρα όπως οι Φιλιππίνες, οι κάτοικοι είναι πολύ πιο πιθανό να αποκτήσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Τέλος, η de Lima αναφέρθηκε και στις γυναίκες ντίλερ των καζίνο, οι οποίες κινδυνεύουν να πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, λόγω των ενδυμασιών που αναγκάζονται να φοράνε.

Οι αρμόδιοι, τέλος, δεν σχολίασαν την έκκληση της de Lima και δεν ανέφεραν τις προθέσεις τους για ενδεχόμενη αλλαγή των νόμων και πλήρη απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών στις Φιλιππίνες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.