Καταγγελία για σκανδαλώδη εύνοια προς τον ΟΠΑΠ

Με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, καταγγέλλει σκανδαλώδη εύνοια της ελληνικής κυβέρνησης προς τον ΟΠΑΠ και ερωτά αν οι τελευταίες κινήσεις του ελληνικού Δημοσίου είναι σύμφωνε με τις ευρωπαϊκές πρακτικές και τι προτίθενται να κάνουν οι υπεύθυνοι. Η καταγγελία του κ. Χουντή αφορά στα νέα μηχανήματα VLT, αλλά και στο άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ και προς άλλες υπηρεσίες.

 

“Άνευ ορίων εξάπλωση του τζόγου”
O κ. Χουντής καταγγέλλει τον κίνδυνο της άνευ ορίων εξάπλωσης του τζόγου στη χώρα, εξαιτίας των πρακτικών του ελληνικού Δημοσίου και της σκανδαλώδους εύνοιας προς τον ιδιωτικό πλέον ΟΠΑΠ. Αναλυτικότερα, αναφέρει πως κάθε περιορισμός που θεσπίστηκε το 2015, με τη συγκατάθεση της Κομισιόν, σχετικά με τα μηχανήματα VLΤ, έχει πλέον καταργηθεί. Πρόκειται για κάποια ελάχιστα μέτρα προστασίας της κοινωνίας και των παιχτών από τον τζόγο, όπως οι ώρες λειτουργίας, η απόσταση μεταξύ των καταστημάτων, η υποχρεωτική χρήση ΑΦΜ των παιχτών, ο μέγιστος όρος συμμετοχής και το μέγιστο όριο απώλειας χρημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, η νέα διοίκηση της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων) κατάργησε τους παραπάνω περιορισμούς, μετά από πιέσεις του ΟΠΑΠ.

 

“Κρατική ενίσχυση προς τον ΟΠΑΠ”

Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης του ευρωβουλευτή αφορά στις υπηρεσίες που παρέχουν πλέον τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης, τα πρακτορεία του Οργανισμού μετατρέπονται σε πολυκαταστήματα που προσφέρουν ποικίλες υπηρεσίες, όπως ταχυδρομικές, τηλεφωνικές, τηλεόρασης, ηλεκτρισμού, ταχυπληρωμές, εξόφληση λογαριασμών, αγορά εισιτηρίων, φαγητό, αλκοόλ κτλ.. Η πρακτική αυτή διευκολύνει, όχι μόνο την πρόσβαση, αλλά και τον εθισμό στον τζόγο.

Το κείμενο της ερώτησης καταλήγει με την προτροπή προς την Κομισιόν να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατέψει τους παίχτες και το κοινωνικό σύνολο. Υπενθυμίζει, τέλος, ότι οι νέοι όροι λειτουργίας του ΟΠΑΠ υπερβαίνουν τα συμφωνημένα κατά την ιδιωτικοποίησή του και καθιστούν ουσιαστικά κρατική ενίσχυση προς τον Οργανισμό.

Διαβάστε επίσης Σε εξέλιξη η έρευνα της Κομισιόν για τα VLT.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.