“Παγώνει” η λειτουργία της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών και στις Φιλιππίνες

Ελάχιστες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Καμπότζης ότι βάζει τέλος στη νόμιμη αγορά online τυχερών παιχνιδιών, έρχεται η σειρά των Φιλιππίνων να ανακοινώσει κάτι παρόμοιο. Η αρμόδια Αρχή της χώρας (PAGCOR) ανακοίνωσε πως “παγώνει” την ισχύ των αδειών που έχουν απονεμηθεί σε εταιρείες του εξωτερικού, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών.

Η απόφαση της PAGCOR πάρθηκε λίγο μετά από τις πιέσεις που δέχθηκαν οι Φιλιππίνες από την Κίνα. Η κινεζική κυβέρνηση κατηγόρησε τις Φιλιππίνες ότι υποθάλπουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα της.

 

Η απόφαση των αρμόδιων Αρχών

Οι αρμόδιες Αρχές στις Φιλιππίνες, πάντως, αρνούνται ότι η απόφασή τους σχετίζεται με τις πιέσεις της Κίνας. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι υπήρχε πάντα η πρόθεση να υπάρξει μια εκ βαθέων αξιολόγηση της εικόνας της αγοράς, μετά από τα τρία χρόνια λειτουργίας της. Παράλληλα, τόνισε ότι για το “πάγωμα” των αδειών ευθύνεται και μια σειρά από καταγγελίες και υποψίες για ύποπτες και παράνομες δραστηριότητες κάποιων από τις εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες.

Θυμίζουμε ότι η αγορά νόμιμων online τυχερών παιχνιδιών των Φιλιππίνων λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, με περισσότερες από 60 εταιρείες του εξωτερικού να έχουν αποκτήσει μία από τις απαραίτητες άδειες.

 

Τα επόμενα βήματα των αρμόδιων Αρχών

Οι Φιλιππίνες, πάντως, δεν ξεκαθάρισαν ότι η αναστολή των αδειών είναι μόνιμη, όπως συνέβη στην περίπτωση της Καμπότζης. Η PAGCOR ανακοίνωσε ότι το νέο status quo θα ισχύσει τουλάχιστον έως το τέλος του 2019, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες έρευνες, και έπειτα – ανάλογα και με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν – θα αποφασιστεί αν οι εταιρείες του εξωτερικού θα συνεχίσουν να λειτουργούν νόμιμα ή θα τους ζητηθεί να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Οι έρευνες, τέλος, έχουν ήδη ξεκινήσει, με τη συνδρομή, όχι μόνο της Αστυνομίας, αλλά και των τραπεζών των Φιλιππίνων.  

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.