Νόμο για την απελευθέρωση του στοιχήματος ετοιμάζει το Puerto Rico

Πολύ σύντομα, το Puerto Rico ενδεχομένως θα γίνει ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στοιχηματισμού παγκοσμίως, καθώς οι αρμόδιοι ετοιμάζονται, όχι μόνο να νομιμοποιήσουν το επίγειο και online στοίχημα, αλλά και να δημιουργήσουν μια ακαταμάχητη αγορά για όσες εταιρείες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε νέες χώρες.

Η απόφαση για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος ανήκει στον κυβερνήτη του Puerto Rico, Rosselló Nevares, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια ανοιχτή και άκρως ελκυστική αγορά.

 

Τι προτείνει το σχετικό νομοσχέδιο;

Το νομοσχέδιο που προτείνει ο κυβερνήτης του Puerto Rico προβλέπει πρώτα απ’ όλα τη νομιμοποίηση του επίγειου και online στοιχήματος, καθώς και τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού φορέα. Ο φορέας θα αποτελείται από εφτά άτομα, από τον κρατικό και ιδιωτικό τομέα, και θα είναι αρμόδιος για τη ρύθμιση της λειτουργίας της αγοράς.

Παράλληλα, στο νομοσχέδιο βρίσκονται προβλέψεις για την προστασία των ανηλίκων και των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, καθώς και οι οικονομικές υποχρεώσεις των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών προς το κράτος.

Οι υποχρεώσεις αυτές είναι εξαιρετικά ελκυστικές. Για παράδειγμα, η φορολογία δε θα ξεπερνά το 6% στο επίγειο και οτο 11% στο online στοίχημα, καθιστώντας το Puerto Rico τον φθηνότερο προορισμό των στοιχηματικών εταιρειών στην Αμερική. Επιπλέον, κάποιες εγκαταστάσεις που διοργανώνουν ιπποδρομίες ή κοκορομαχίες (οι οποίες έχουν απαγορευθεί) θα δικαιούνται γενναιόδωρες εκπτώσεις.

 

Τα βασικά πλεονεκτήματα της νέας αγοράς

Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι μια νόμιμη αγορά στοιχήματος στο Puerto Rico μπορεί να αποφέρει έσοδα από 44 έως 68 εκατομμύρια δολάρια στα δημόσια ταμεία. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, απαιτείται η αγορά να είναι άκρως ελκυστική για τις εταιρείες στοιχήματος, αλλά και για τους παίχτες. Και για να το πετύχουν αυτό, οι αρμόδιοι θα φροντίσουν, όχι μόνο να περιορίσουν τα έξοδα των στοιχηματικών εταιρειών, αλλά και να νομιμοποιήσουν πτυχές του στοιχήματος που δεν είναι διαθέσιμες στις γειτονικές χώρες.

Για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι προτείνουν τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, όχι μόνο στα αθλήματα, αλλά και στα eSports. Με αυτόν τον τρόπο, θα προσεγγίσουν εταιρείες και παίχτες που δεν έχουν παρόμοιες δυνατότητες στις ΗΠΑ και θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη