Μειώθηκε η συμμετοχή των Άγγλων στα τυχερά παιχνίδια μέσα στο 2020

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η UKGC, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι το 2020 δεν ήταν μια καλή χρονιά για την αγγλική αγορά, καθώς μειώθηκε η συμμετοχή των παιχτών στα διαθέσιμα παιχνίδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η UKGC, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε η συμμετοχή στα online τυχερά παιχνίδια, η αντίστοιχη στα επίγεια ήταν τόσο μειωμένη που έριξε σε χαμηλότερο ποσοστό το γενικό σύνολο.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα, πάντως, ήταν απολύτως αναμενόμενα. Άλλωστε, η αγορά επίγειων τυχερών παιχνιδιών δέχθηκε τεράστιο πλήγμα μέσα στο 2020, εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών που τη συνόδευαν (όπως lockdown και περιοριστικά μέτρα σε πρακτορεία στοιχήματος και καζίνο).

 

Τα στοιχεία για τη συμμετοχή των Άγγλων στα τυχερά παιχνίδια

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η UKGC, η συμμετοχή των Άγγλων στα τυχερά παιχνίδια άγγιξε το 42% μέσα στο 2020. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 5%, σε σχέση με το 2019. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση αφορά σε παίχτες κάθε ηλικίας και φύλου, με τη μεγαλύτερη μείωση να σημειώνεται στους νέους άνδρες.

Η σημαντικότερη μείωση, πάντως, αφορά στην κατηγορία των επίγειων τυχερών παιχνιδιών, τα οποία δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα από την πανδημία. Η συμμετοχή στα επίγεια παιχνίδια δεν ξεπέρασε το 26%, σημειώνοντας μείωση κατά 6%. Αντίθετα, τα online τυχερά παιχνίδια είδαν τη συμμετοχή να αυξάνεται κατά 3% και άγγιξαν το 24%. Πάντως, σχεδόν το σύνολο της αύξησης οφείλεται σε όσους συμμετείχαν online σε λοταρίες, αφού, αν αφαιρέσουμε το συγκεκριμένο ποσοστό, η συμμετοχή στον τομέα του διαδικτύου είναι σταθερή.

Από την έρευνα της UKGC, πάντως, προέκυψαν και κάποια αισιόδοξα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, μείωση παρουσίασε και το ποσοστό όσων παιχτών αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο ποσοστό δεν ξεπέρασε το 0,3% μέσα στο 2020, όταν το 2019 βρισκόταν στο 0,6%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.