Απρόσεκτη με τα δεδομένα πελατών της η Ladbrokes

Δημοσιεύματα θέλουν την εταιρεία στοιχηματισμού Ladbrokes να αποτελεί αντικείμενο μιας νέας έρευνας από την αρμόδια Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου (UKGC), λόγω της αδυναμίας της να προστατέψει τα προσωπικά ευαίσθητα δεδομένα πελατών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι υπεύθυνοι της στοιχηματικής εταιρείας δεν κατάστρεψαν καρτέλες με στοιχεία πελατών της που έπασχαν από εθισμό στον τζόγο, όπως όφειλε, αλλά τις πέταξαν σαν κοινά σκουπίδια.

Η συγκεκριμένη τακτική της αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από την UKGC, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο η Ladbrokes τηρεί τους κανόνες περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Διαρροή προσωπικών δεδομένων σε πρακτορείο της Ladbrokes

Το περιστατικό συνέβη σε ένα από τα πρακτορεία της εταιρείας στοιχημάτων Ladbrokes στη Γλασκόβη. Ένας περαστικός ανακάλυψε μια σακούλα σκουπιδιών που περιείχε μέσα ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες πρώην πελατών της Ladbrokes που πάσχουν από εθισμό στον τζόγο. Ευτυχώς, στα στοιχεία δε συμπεριλαμβάνονταν τραπεζικοί λογαριασμοί ή άλλα στοιχεία.

 

Η παρέμβαση της UKGC

Ο Tim Miller, εκτελεστικός διευθυντής της UKGC, ανέφερε ότι η αρμόδια Αρχή θα ερευνήσει το γιατί τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν καταστράφηκαν όπως προβλέπεται, αλλά πετάχτηκαν σαν απλά σκουπίδια, θέτοντας σε κίνδυνο την ανωνυμία των πελατών της εταιρείας στοιχηματισμού. Άλλωστε, υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες που προστατεύουν τα στοιχεία των παιχτών του στοιχήματος, είτε αυτοί παραμένουν ενεργοί είτε έχουν σταματήσει να στοιχηματίζουν, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους.

Από την πλευρά του, ο CEO του φιλανθρωπικού οργανισμού GambleAware, Marc Etches, εξέφρασε την ελπίδα πως το περιστατικό δε θα αποθαρρύνει άλλους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού να αναζητήσουν βοήθεια.

Εκπρόσωπος της Ladbrokes, τέλος, δήλωσε πως η εταιρεία στοιχηματισμού αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα και θα πραγματοποιήσει ενδελεχή έρευνα για τυχόν παραλείψεις, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια τους υπαλλήλους κάθε πρακτορείου τους, σχετικά με την κατάλληλη φύλαξη των ευαίσθητων δεδομένων των πελατών τους.

Εμείς από την πλευρά μας να σας θυμίσουμε την κίνηση της Ladbrokes να αναλάβει την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού GameCare ο οποίος ενημερώνει τους νέους για τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.