Για νέα μέτρα κατά του ξεπλύματος χρήματος ενημερώνει η Ε.Ε.Ε.Π.

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους (ανάμεσά τους και τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα) σχετικά με κάποιες αλλαγές και νέες προσθήκες στην ευρωπαϊκή πολιτική για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Πρόκειται για αλλαγές που θα πρέπει να υιοθετήσουν στο σύνολό των συναλλαγών τους οι στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να παραμείνουν νόμιμες και να διατηρήσουν την άδεια που έχουν εξασφαλίσει.

 

Το κείμενο της ενημέρωσης

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Ε.Ε.Ε.Π., εκδόθηκαν δύο έγγραφα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ολομέλειας της FATF (Financial Action Task Force), με τα οποία καλούνται τα κράτη μέλη να επικαιροποιήσουν τα μέτρα τους έναντι χωρών που δε συμμορφώνονται. Τα όσα προβλέπουν τα παραπάνω έγγραφα θα μεταφερθούν και στον ελληνικό νόμο, γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα και οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, οι νέες μη συμμορφούμενες χώρες που αναφέρονται στα νέα έγγραφα είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και το Ιράν, ενώ παραμένει υπό παρακολούθηση η Βραζιλία. Φυσικά, πρόκειται για χώρες, με τις οποίες δεν έχουν οικονομικές συναλλαγές οι περισσότερες από τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ωστόσο, η Ε.Ε.Ε.Π. σπεύδει να τις ενημερώσει σχετικά. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.