Περιορισμοί στις καταθέσεις στοιχήματος από την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής

Με σκοπό να περιορίσει τα ποσά που φεύγουν από τη χώρα και να εμποδίσει περαιτέρω υποτίμηση του αργεντινού πέσο, η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής ανακοίνωσε μια σειρά από περιορισμούς, σχετικά με τις συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε τράπεζες και υπηρεσίες του εξωτερικού. Ανάμεσα στις συναλλαγές που αναφέρονται, βρίσκονται και αυτές που πραγματοποιούν όσοι στοιχηματίζουν online ή παίζουν σε άλλα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων, άλλωστε, είναι αρκετά μεγάλα τα ποσά που φεύγουν κάθε χρόνο από την Αργεντινή, αφού μεταξύ άλλων χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση στοιχημάτων και πονταρισμάτων σε εταιρείες του εξωτερικού που προσφέρουν online τυχερά παιχνίδια.

 

Οι περιορισμοί που θέτει η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής

Οι περιορισμοί που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου και πλέον δυσκολεύουν τη ζωή, όχι μόνον σε όσους πραγματοποιούν συναλλαγές στο εξωτερικό, αλλά και σε όσους διατηρούν λογαριασμούς σε ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών.

Άλλωστε, οι παίχτες αυτοί είναι αναγκασμένοι να καταθέτουν χρήματα (μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, τραπεζικών εμβασμάτων και e-wallets) στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν οι στοιχηματικές εταιρείες στο εξωτερικό. Και πλέον, το μεγαλύτερο ποσό που μπορούν να μεταφέρουν δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ. Το πλαφόν αυτό ισχύει, όχι μόνο για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικών συστημάτων (όπως τα εμβάσματα και οι πληρωμές με κάρτες), αλλά και μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών συναλλαγών, όπως το PayPal. Παράλληλα, οι Αργεντινοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν το ίδιο ανώτατο όριο και στην περίπτωση που επιθυμούν να αγοράσουν συνάλλαγμα ή κρυπτονομίσματα.

Η συγκεκριμένη κίνηση, τέλος, έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα σε εταιρείες στοιχήματος που βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στην αγορά της Αργεντινής, όπως η ισπανική Codere.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.