Έκρηξη του online στοιχήματος σημειώνεται στη Νιγηρία!

Οι κάτοικοι της Νιγηρίας είναι ξετρελαμένοι με το ποδφόσφαιρο και η χώρα διατηρεί μια ανοιχτή αγορά online στοιχήματος, η οποία όμως ήταν στάσιμη τα τελευταία χρόνια, λόγω καθυστερήσεων στις τεχνολογικές εξελίξεις. Ωστόσο, ο ερχομός νέων τεχνολογιών (ειδικά στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών) στη χώρα έχει προκαλέσει και μια έκρηξη του online στοιχήματος τους τελευταίους μήνες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων, οι Νιγηριανοί (ειδικά οι νεότεροι) γίνονται σταδιακά και πιστοί οπαδοί του online στοιχήματος, όσο αποκτούν νέες και πιο σύγχρονες επιλογές στον τομέα των κινητών, της περιήγησης στο διαδίκτυο και των ηλεκτρονικών πληρωμών.

 

Το νέο “εργαλείο” στα χέρια των Νιγηριανών

Η καθοριστική εξέλιξη για την αγορά της Νιγηρίας ήταν ο εκσυγχρονισμός των ηλεκτρονικών πληρωμών. Ο συγκεκριμένος τομέας αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα της χώρας και δεν επέτρεπε στην αγορά online στοιχήματος να αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που έχουμε δει σε άλλες χώρες της Αφρικής, όπως η Κένυα. Πρόσφατα, όμως, εταιρίες της χώρας προσφέρουν νέες και σύγχρονες υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών που παρέχουν ασφάλεια, ευκολία και ποικιλία επιλογών και μεθόδων.

Από τη στιγμή που λύνεται το σημαντικότερο τεχνολογικό πρόβλημα στον τομέα του online στοιχήματος, λοιπόν, και οι παίχτες έχουν αυξήσει τα στοιχήματα στο διαδίκτυο και οι στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις στη χώρα.

Παράλληλα, οι παίχτες του στοιχήματος έχουν στη διάθεσή τους και καλύτερα κινητά (τα οποία αναδεικνύονται στο δημοφιλέστερο εργαλείο στοιχηματισμού στη Νιγηρία) και καλύτερες, αλλά και φθηνότερες συνδέσεις στο διαδίκτυο.

 

Τεράστια ανάπτυξη στο online στοίχημα

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα η αγορά online στοιχήματος της Νιγηρίας να αναπτύσσεται με φρενήρεις ρυθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τζίρος της στοιχηματικής αγοράς άγγιξε το 1 δις ευρώ μέσα στο 2017. Και τον μεγαλύτερο ρόλο έχει παίξει η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών, οι οποίες αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2016 πραγματοποιήθηκαν 14 εκατομμύρια ηλεκτρονικές πληρωμές στη Νιγηρία, με συνολικό τζίρο 132 δις νάιρα. Το 2017 οι πληρωμές αυξήθηκαν στα 29 εκατομμύρια, με τζίρο 185 δις νάιρα, και το πρώτο τρίμηνο του 2018 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 10 εκατομμύρια πληρωμές, συνολικής αξίας 61 δις νάιρα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία και τις προβλέψεις των αρμοδίων, λοιπόν, η ανάπτυξη της αγοράς online στοιχήματος στη Νιγηρία θα συνεχιστεί με φρενήρεις ρυθμούς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.