Νέους τρόπους πληρωμών στο online στοίχημα προωθεί η Κένυα

Οι αρμόδιοι στην Κένυα εξετάζουν κάποιες αναθεωρήσεις στον νόμο του 2019, ο οποίος ρυθμίζει αυτή τη στιγμή κάθε πτυχή της λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη χώρα, στον online και στον επίγειο τομέα. Οι αναθεωρήσεις αυτές επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στους τρόπους πληρωμών που θα έχουν όσοι παίχτες στοιχηματίζουν online και μεταφέρουν χρήματα προς και από τον λογαριασμό τους.

Θυμίζουμε ότι ο νόμος του 2019 έφερε σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Κένυα, αφού μεταξύ άλλων αύξησε την αξία των αδειών τυχερών παιχνιδιών και περιόρισε τους τρόπους πληρωμής που είχαν στη διάθεσή τους οι παίχτες.

 

Οι αλλαγές που εξετάζει η Κένυα στο online στοίχημα

Σύμφωνα με το κείμενο των αναθεωρήσεων στο νόμο του 2019, οι αρμόδιοι εξετάζουν αρκετές αλλαγές στον τομέα των online πληρωμών. Όπως και σε κάθε άλλη χώρα, οι παίχτες που στοιχηματίζουν online ή παίζουν σε οποιοδήποτε άλλο τυχερό παιχνίδι του διαδικτύου που είναι νόμιμο στην Κένυα θα πρέπει να μεταφέρουν χρήματα στους λογαριασμούς που ανοίγουν στις στοιχηματικές ιστοσελίδες. Μέχρι σήμερα, οι παίχτες έχουν στη διάθεσή τους αρκετούς τρόπους για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, όπως χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, τραπεζικά εμβάσματα και e-wallets.

Ωστόσο, από τη λίστα των νόμιμων μεθόδων συναλλαγών με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες απουσιάζει ένας, ο οποίος μάλιστα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Κένυα: οι πληρωμές μέσω κινητού. Ο νόμος του 2019 απαγορεύει τέτοιου είδους πληρωμές, ωστόσο, οι αρμόδιοι εξετάζουν πλέον τη νομιμοποίησή τους, εξαιτίας των αντιδράσεων που δεν έχουν κοπάσει εδώ και περίπου ένα χρόνο. Έτσι, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα οι παίχτες που στοιχηματίζουν online στην Κένυα να αποκτήσουν έναν νέο τρόπο πραγματοποίησης πληρωμών.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορέψουν μία από τις νόμιμες σήμερα μεθόδους πληρωμών: αυτή μέσω πιστωτικής κάρτας. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει απαγορευθεί τους τελευταίους μήνες σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο (το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Ηνωμένο Βασίλειο), ώστε οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο να μην παρασύρονται και ξοδεύουν χρήματα που δεν έχουν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.