Σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Σλοβακίας

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Σλοβακίας κλονίζεται από ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων, αφού πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι στελέχη της κρατικής εταιρείας λοταριών TIPOS SK εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι ύποπτοι έχουν ήδη συλληφθεί από τις αρμόδιες Αρχές, αλλά το γεγονός ότι το σκάνδαλο ξέσπασε στις τάξεις μιας κρατικής εταιρείας τυχερών παιχνιδιών πιθανόν θα οδηγήσει σε σημαντικές αναθεωρήσεις, όσον αφορά στη λειτουργία της αγοράς.

Θυμίζουμε ότι η TIPOS SK διατηρεί το μονοπώλιο των τυχερών παιχνιδιών στη Σλοβακία, αφού διεξάγει λοταρίες, αμοιβαίο στοίχημα στο ποδόσφαιρο και παιχνίδια άμεσης νίκης, στην επίγεια και online αγορά.

 

Το χρονικό του σκανδάλου στην TIPOS SK

Το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα γραφεία της TIPOS SK στην Bratislava και συνέλαβαν τον πρόεδρο, Ján Barczi, και τον διευθυντή IT, Miloš Prelec. Σύμφωνα με τα σλοβακικά ΜΜΕ, τα δύο στελέχη κατηγορούνται για την αλλοίωση εταιρικών αποτελεσμάτων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οποίο αποκτήθηκε από παράνομες δραστηριότητες.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν επίσης ότι τα δύο στελέχη της TIPOS SK προχωρούσαν σε υπεξαιρέσεις χρημάτων από την εταιρεία και έπειτα τα έκρυβαν σε ανενεργούς λογαριασμούς παιχτών, που συμμετείχαν σε λοταρίες και άλλα τυχερά παιχνίδια. Έπειτα, τα χρήματα αυτά μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού, μεταμφιεσμένα ως κέρδη.

Προς το παρόν, πάντως, οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει πόσα χρήματα υπεξαίρεσαν και ξέπλυναν οι δύο κατηγορούμενοι.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.