Ενίσχυση του ιταλικού ποδοσφαίρου από τα έσοδα των στοιχηματικών ζητά ο πρόεδρος της FIGC

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαιρου (FIGC), Gabriele Gravina, ζήτησε από την κυβέρνηση την οικονομική στήριξη του αθλήματος, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει την επόμενη ημέρα, όταν θα έχουν λυθεί τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα. Το ιταλικό ποδόσφαιρο (διοργανωτές, ομάδες και άλλοι εμπλεκόμενοι) αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αφού όπως και οτιδήποτε άλλο στην Ιταλία, βρίσκεται στον “πάγο” για αρκετές εβδομάδες.

Μία από τις προτάσεις του Gravina, μάλιστα, αφορά στην ενίσχυση του ιταλικού ποδοσφαίρου, μέσω των εσόδων που εξασφαλίζει το ιταλικό Δημόσιο από την αγορά στοιχήματος, που λειτουργεί νόμιμα στη χώρα.

 

Η πρόταση για τα έσοδα της στοιχηματικής αγοράς

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της FIGC ζήτησε από την κυβέρνηση να ενισχύσει το ιταλικό ποδόσφαιρο, προσφέροντας ένα ποσοστό από τα έσοδα του Δημοσίου. Το Δημόσιο εξασφαλίζει σημαντικά έσοδα από τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος, από το κόστος των αδειών και άλλων χρεώσεων και ένα μέρος αυτών των χρημάτων θα μπορούσε να ενισχύσει το ιταλικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με την πρόταση, ακόμη και το 1% των εσόδων αυτών θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τις διοργανώσεις και τις ομάδες.

Άλλωστε, η “επιστροφή” αυτών των χρημάτων στο ιταλικό ποδόσφαιρο είναι μια δίκαιη και λογική λύση. Εξάλλου, χωρίς το ποδόσφαιρο, τα έσοδα των εταιρειών στοιχήματος θα ήταν σαφώς μειωμένα και το ίδιο θα συνέβαινε και με αυτά του ιταλικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, τέλος, τα έσοδα που συγκεντρώνονται από τις δραστηριότητες της αγοράς νόμιμου στοιχήματος (επίγειου και online) καλύπτουν έξοδα των αρμόδιων Αρχών, αλλά παράλληλα ενισχύουν και κοινωνικούς τομείς, όπως η Παιδεία, ο αθλητισμός και η Υγεία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.