Για νομιμοποίηση του στοιχήματος ετοιμάζεται η Πολιτεία της Alabama

H Alabama ετοιμάζεται να μπει στη λίστα με τις Πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν νομιμοποιήσει το επίγειο και το online στοίχημα, αφού οι αρμόδιοι έχουν ήδη παρουσιάσει ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει τη νομιμοποίηση του στοιχήματος και την απελευθέρωση της αγοράς. Αν το νέο νομοσχέδιο εγκριθεί, η Alabama θα βρεθεί στην τελική ευθεία του ανοίγματος της αγοράς, το οποίο δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους κιόλας μήνες.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διατάξεις, προκειμένου να νομιμοποιηθούν το επίγειο και το online στοίχημα και να διέπονται από νόμους που θα προστατεύουν τους παίχτες, ενώ παράλληλα θα ωφελούν και τα δημόσια ταμεία. Ανάμεσα σε άλλα θέματα, αναφέρεται η διαδικασία αδειοδότησης των νόμιμων εταιρειών, η δημιουργία ενός ανεξάρτητου ρυθμιστικού και εποπτικού φορέα, τα ποσά για τις άδειες και τους φόρους και άλλες πτυχές λειτουργίας της αγοράς.

 

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για το στοίχημα;

Πρώτα απ’ όλα, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου φορέα (Alabama Sports Wagering Commission), ο οποίος θα εποπτεύει τη λειτουργία της αγοράς και θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες αδειοδότησης. Ο φορέας αυτός θα εκδώσει συνολικά εφτά άδειες για στοίχημα, με την καθεμία να κοστίζει 100.000. Κάθε άδεια θα έχει ισχύ πέντε ετών και θα ισχύει και για επίγειο και για online στοίχημα. Οι παίχτες του επίγειου στοιχήματος θα πρέπει να επισκέπτονται τις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις, ενώ όσοι θα προτιμούν να στοιχηματίζουν online θα μπορούν να το κάνουν οπουδήποτε εντός των ορίων της Πολιτείας.

Κάθε νόμιμη εταιρεία στοιχήματος θα είναι επίσης υποχρεωμένη να πληρώνει το 10% του τζίρου της σε φόρους. Το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων από τη φορολογία θα καταλήγει στο Sports Wagering Fund, ένα ταμείο που θα δημιουργηθεί για την οικονομική ενίσχυση αθλητικών και κοινωνικών σκοπών, ενώ το 15% θα καταλήγει στον ρυθμιστικό φορέα, προκειμένου να χρηματοδοτεί τη λειτουργία του. Τέλος, τα υπόλοιπα έσοδα θα καταλήγουν στη χρηματοδότηση υποτροφιών στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.