Τις “γκρίζες ζώνες” στον στοιχηματικό νόμο θέλει να εξαλείψει η Κύπρος

Η Κύπρος έχει πραγματοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ρυθμίσει αποτελεσματικά την αγορά στοιχήματος, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη αρκετές “γκρίζες ζώνες”, οι οποίες δεν επιτρέπουν την αποτελεσματική ρύθμιση κάθε πτυχής της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Αυτές ακριβώς τις “γκρίζες ζώνες” επιθυμεί να εξαλείψει η Αρχή Στοιχημάτων της χώρας, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρόεδρος Ιωάννα Φιάκκου.

Σύμφωνα με την κ. Φιάκκου, υπάρχουν ακόμη κάποιες πτυχές του online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που δε ρυθμίζονται αποτελεσματικά από τον ισχύοντα νόμο, με αποτέλεσμα να θεωρούνται μεν παράνομα από τις Αρχές, αλλά να διεξάγονται ούτως ή άλλως. Αυτές ακριβώς τις πτυχές επιθυμεί να ρυθμίσει η αρμόδια Αρχή.

 

Οι “γκρίζες ζώνες” στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Κύπρου

Σύμφωνα με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Σίγμα της Κύπρου η κ. Φιακκού, υπάρχουν κάποιες πτυχές της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες δε ρυθμίζονται αποτελεσματικά. Τέτοιες πτυχές είναι τα online ανταλλακτήρια στοιχήματος, τα στοιχήματα σε εικονικά αθλήματα, η τόμπολα σε αίθουσες, τα παιχνίδια των online καζίνο (της τράπουλας, φρουτάκια κτλ.) και άλλα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια. Όλα τα παραπάνω δεν αναφέρονται στον σχετικό νόμο, με αποτέλεσμα να θεωρούνται τυπικά παράνομα. Ωστόσο, ο νόμος δεν προβλέπει ούτε την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Η λύση για την πρόεδρο της Αρχής Στοιχημάτων είναι να προστεθούν και αυτά τα παιχνίδια στο νέο νόμο, προκειμένου να εξαλείψουν οι “γκρίζες ζώνες”. Χαρακτηριστικό είναι, όμως, το γεγονός ότι η κ. Φιάκκου (και η Αρχή Στοιχημάτων) δεν προσανατολίζεται στην ρητή απαγόρευση των παραπάνω παιχνιδιών, αλλά στην ένταξή τους στα νόμιμα παιχνίδια.

 

“Στο μέσο όρο το ποσοστό συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια”

Στην ίδια συνέντευξη, τέλος, η κ. Φιάκκου σχολίασε και την πρόσφατη έρευνα της Αρχής Στοιχημάτων, σύμφωνα με την οποία το 75% των Κυπρίων, ηλικίας 15 ετών και άνω, έχει συμμετοχή σε κάποιο τυχερό παιχνίδι. Η κ. Φιάκκου δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ποσοστό δεν ξεπερνά τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, αλλά τόνισε πως το γεγονός ότι τα τυχερά παιχνίδια αποτελούν μια τόσο δημοφιλή δραστηριότητα στην καθημερινότητα των Κυπρίων καθιστά επιτακτική τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.